Erhvervsledere skaffer småjob til ledige københavnere

Del
En ny Task Force skal sætte fokus på virksomheders sociale ansvar og skaffe udsatte ledige i småjob, hvor de arbejder nogle få timer om ugen. Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) forventer sig meget af de garvede erhvervsledere.

København har omkring 11.400 udsatte ledige over 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske problemer.

Nu skal en ny Task Force med over 20 københavnske erhvervsledere hjælpe med konkrete ideer til at få flere virksomheder til at tage et større socialt ansvar ved at ansætte ledige på kanten af arbejdsmarkedet i et småjob, hvor de arbejder nogle få timer om ugen.

Initiativet er taget af beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V):

”Jeg forventer mig meget af den nye Task Force, og jeg håber, at de garvede erhvervsledere kan hjælpe med, at flere virksomheder får blik for, at et job på 5-10 timer også er et rigtigt job. Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet. Det her er ét greb ud af mange, men vi ved, at småjob på bare et par timer i rigtige virksomheder øger tilknytningen til arbejdsmarkedet væsentligt, og for de ledige giver kollegaer og rigtige arbejdsopgaver mening og retning i livet”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

I Task Forcen, kaldet Code of Care Copenhagen, sidder erhvervsledere fra bl.a. Tivoli, Meyers Madhus, Illum, Mash, Copenhagen Bicycles, Kort & Godt og QVARTZ.

Tryghed og stor loyalitet
Den nye Task Force, som har sat sig for at oprette 100 småjob til at starte med, er opstået i samarbejde med organisationen Code of Care, der fremmer socialt ansvar i private virksomheder.

”Hvis danske virksomheder ikke satser på at rumme mange flere fra ’kanten’, får vi et fattigere samfund. Og det er ikke så svært, som vi tror. Vi oplever, at både almindeligt ansatte medarbejdere, og dem på forskellige skåneordninger, sætter stor pris på, at firmaet har en stærk CSR-politik. Det giver tryghed og dermed en stor loyalitet. For det er sådan, at et menneske man giver en chance, vokser. Det handler om cool business og et stort hjerte på en og samme tid”, siger Peter Nørgaard, stifter af Code of Care og erhvervsleder.

En chance for at skinne
En af deltagerne i Task Forcen er Hans Henrik Beck, administrerende direktør i konsulenthuset QVARTZ, der har 200 ansatte i København. Pt. har QVARTZ en ledig i praktik, der gerne skulle føre til ansættelse i et småjob.

”I QVARTZ har vi ikke blot overskud til at tage del i Code of Care, men vi tror på potentialet i ethvert menneske, og dette er Hasnas chance for at skinne", siger Hans Henrik Beck.

Fakta:

  • Task Forcen Code of Care Copenhagen består af virksomhedsledere, der sammen med Københavns kommune har sat sig for at tage hånd om udfordrede mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet.

  • Der er over 20 medlemmer af Code of Care Copenhagen, som lige nu er i gang med at aftale en køreplan for gruppens virke. Desuden er virksomhederne selv i gang med at ansætte udsatte ledige og sætte handling bag Task Forcens fremsatte ideer.

  • Task Forcens gode ideer til, hvordan der kan skabes flere småjob til Københavns borgere, fremlægges løbende.

Kontakter

Pressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Claus Bøggild på 22 82 84 37 eller jw9k@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye