Varde Kommune

Erhvervsguide skal matche virksomheder og unge

Del

Varde Kommune og ProVarde vil ansætte en erhvervsguide, der skal få flere unge og virksomheder til at indgå aftale om en elev- eller praktikplads.

ERHVERV

Virksomhederne i Varde Kommune efterspørger flere unge på erhvervsuddannelserne, så de kan besætte alle elev- og praktikpladser samt fritidsjobs.

Byrådet i Varde Kommune har derfor besluttet at ansætte en såkaldt erhvervsguide, der skal skabe bedre relationer mellem virksomheder, unge og uddannelsessystemet.

Ansættelsen skal ses i lyset af Byrådets målsætning om, at 30 procent af de unge i Varde Kommune skal vælge en erhvervsuddannelse, og at de undervejs skal kunne finde et fritidsjob og den rette elev- eller praktikplads.

Bred målgruppe
Erhvervsguiden skal arbejde med de 13-18-årige, som fx har talent for håndværk, men som mangler en hjælpende hånd til at finde den rette murermester.

Fokus bliver desuden på uafklarede, ikke-uddannelsesparate og gruppen af unge, som ikke kan få den nødvendige opbakning hjemmefra til at begynde et uddannelsesforløb.

Den nye erhvervsguide bliver tilknyttet ProVarde og forventes ansat i første kvartal af 2021.

CITATER
Connie Høj, formand for Udvalget Arbejdsmarked og Integration:

”Vi kigger ind i en fremtid, hvor vores virksomheder i stigende grad vil efterspørge elever, lærlinge og unge til fritidsjobs. Væksten i vores kommune afhænger af et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og de unge, og det skal erhvervsguiden være med til at sikre.”

Peder Foldager, Formand for Udvalget for Børn og Læring:

”Vi har unge mennesker, som af forskellige årsager har et uforløst potentiale. Nogle er ubevidste om, at de råder over efterspurgte egenskaber, og andre har brug for en kærlig hånd for at komme i gang. Her kommer erhvervsguiden til at udfylde en vigtig rolle, som vi prioriterer højt i Byrådet.”

Kontakter

Connie Høj
Formand for Udvalget Arbejdsmarked og Integration
20 13 84 08 / coho@varde.dk

Peder Foldager
Formand for Udvalget for Børn og Læring:
29 62 14 11 / pedh@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum