Dansk Byggeri

Erhvervsfremme bliver bedre, nemmere og mere målrettet

Del

Dansk Byggeri er glad for, at erhvervsfremmeindsatsen bliver mere enkel og målrettet de virksomheder, der skal have gavn af den.

Den nye aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder, at det nuværende vildt forgrenede system bliver mere enkelt, ikke mindst fordi administrationen fremover kun skal ligge hos staten og kommunerne. Det vil betyde, at det bliver nemmere for virksomhederne at få den rigtige hjælp.

- I det nye system vil kommunerne få en mere central rolle. Afstanden mellem virksomhederne og de medarbejdere, der skal formidle hjælpen, bliver dermed kortere og mindre bureaukratisk. Med én indgang til systemet vil hjælpen blive både hurtigere og mere målrettet, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.

Aftalen betyder, at der bliver oprettet syv erhvervshuse og fem filialer. Kommunerne får langt større mulighed for at yde en aktiv lokal erhvervsfremme både hver for sig og via samarbejder på tværs af kommunegrænserne.

- Det er vigtigt for mange virksomheder, navnlig de små og mellemstore, at de i det nye system får mulighed for at have en lokal kontakt. Endelig er det godt, at der er fokus på, at virksomhederne kan få specialiseret service lokalt, og at der udvikles en digital platform for erhvervsfremme, som virksomhederne kan finde rundt i, siger Torben Liborius.

Dansk Byggeri lægger også vægt på, at erhvervslivet får en fremtrædende rolle i systemets ledelse, både i den nationale erhvervsfremmebestyrelse og i bestyrelserne for de enkelte erhvervshuse.

- De små og mellemstore virksomheder bliver nævnt direkte. Det vidner om en nærhed til virksomhederne, som er gået tabt i systemet indtil nu. Det er også positivt, at systemet åbnes for alle virksomheder, og at arbejdsdelingen mellem erhvervsfremmebestyrelsen, erhvervshusene og kommunerne bliver entydig. Det er tydeligt, at det hidtidige systems knopskydning til et vildnis skal undgås i fremtiden, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius.

Dansk Byggeri ser frem til det kommende arbejde med at få systemet på plads og bestyrelserne udpeget.

Kontakter

Erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, tli@danskbyggeri.dk, telefon 23 32 34 95
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Politikerne svigter de små virksomheder14.8.2018 07:45pressemeddelelse

Danmarks erhvervsliv er domineret af helt små virksomheder med under 10 ansatte. De udgør 93 procent af samtlige danske virksomheder. Men når politikerne tager initiativer, der skal lette hverdagen for erhvervslivet, bliver de små overset. Det skal der gøres noget ved, mener Dansk Byggeri, der er klar med 12 helt konkrete forslag, som med små midler vil gavne ikke bare mikrovirksomhederne men hele samfundsøkonomien.

SF og Dansk Byggeri: Millioninvesteringer i skolernes indeklima nødvendige13.8.2018 09:28pressemeddelelse

Når en del af skoleeleverne starter på et nyt skoleår efter sommerferien på mandag, bliver det i klasseværelser med ulovlig ventilation, for høje temperaturer og skimmelsvamp i hjørnerne. På hver femte af de skoler, Arbejdstilsynet kontrollerede sidste år, var den gal med indeklimaet. Det er under al kritik, mener SF og Dansk Byggeri, der er klar med et fælles forslag til at rette op på situationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum