Dansk Byggeri

Erhvervsfremme bliver bedre, nemmere og mere målrettet

Del

Dansk Byggeri er glad for, at erhvervsfremmeindsatsen bliver mere enkel og målrettet de virksomheder, der skal have gavn af den.

Den nye aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder, at det nuværende vildt forgrenede system bliver mere enkelt, ikke mindst fordi administrationen fremover kun skal ligge hos staten og kommunerne. Det vil betyde, at det bliver nemmere for virksomhederne at få den rigtige hjælp.

- I det nye system vil kommunerne få en mere central rolle. Afstanden mellem virksomhederne og de medarbejdere, der skal formidle hjælpen, bliver dermed kortere og mindre bureaukratisk. Med én indgang til systemet vil hjælpen blive både hurtigere og mere målrettet, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.

Aftalen betyder, at der bliver oprettet syv erhvervshuse og fem filialer. Kommunerne får langt større mulighed for at yde en aktiv lokal erhvervsfremme både hver for sig og via samarbejder på tværs af kommunegrænserne.

- Det er vigtigt for mange virksomheder, navnlig de små og mellemstore, at de i det nye system får mulighed for at have en lokal kontakt. Endelig er det godt, at der er fokus på, at virksomhederne kan få specialiseret service lokalt, og at der udvikles en digital platform for erhvervsfremme, som virksomhederne kan finde rundt i, siger Torben Liborius.

Dansk Byggeri lægger også vægt på, at erhvervslivet får en fremtrædende rolle i systemets ledelse, både i den nationale erhvervsfremmebestyrelse og i bestyrelserne for de enkelte erhvervshuse.

- De små og mellemstore virksomheder bliver nævnt direkte. Det vidner om en nærhed til virksomhederne, som er gået tabt i systemet indtil nu. Det er også positivt, at systemet åbnes for alle virksomheder, og at arbejdsdelingen mellem erhvervsfremmebestyrelsen, erhvervshusene og kommunerne bliver entydig. Det er tydeligt, at det hidtidige systems knopskydning til et vildnis skal undgås i fremtiden, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius.

Dansk Byggeri ser frem til det kommende arbejde med at få systemet på plads og bestyrelserne udpeget.

Kontakter

Erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, tli@danskbyggeri.dk, telefon 23 32 34 95
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum