Dansk Energi

Erfaren sikkerhedschef bliver direktør i EnergiCERT

Del

Vice President og CISO i Norlys Søren Maigaard bliver EnergiCERTS direktør.

Dansk Energi, Energinet og Dansk Fjernvarme stiftede i april 2020 på vegne af 500 energivirksomheder det fælles kompetencecenter for cyber- og informationssikkerhed EnergiCERT. Søren Maigaard, nuværende Vice President og CISO i Norlys, tiltræder 1. august som virksomhedens første direktør.

Søren Maigaard er 44 år sidder blandt andet i regeringens cybersikkerhedsråd og har tidligere været CISO i Semco Maritime (offshore energi og vind) og Novo Nordisk IT. Søren har en baggrund indenfor iværksætteri i både ind- og udland og er uddannet civilingeniør.

Søren Maigaard:

-          Jeg har i de seneste år arbejdet for at skabe endnu mere samarbejde inden for sikkerhedsområdet blandt energivirksomhederne. Nu får jeg chancen for at bygge en organisation op, hvis primære opgave er at løfte sikkerheden på tværs af energibranchen. Det er en drøm, der går i opfyldelse at få denne mulighed.

Hos Dansk Energi glæder forsknings- og teknologidirektør Jørgen S. Christensen, der også er formand for EnergiCERT, sig over ansættelsen:

-          I Søren Maigaard har vi fundet en rigtig stærk kombination af lang erfaring med IT-sikkerhed og erfaring med at starte virksomheder op. Det er vigtige kvalifikationer, når man som Søren bliver første mand ved roret. Første opgave bliver at tiltrække den nødvendige specialister til EnergiCERT’en, og det er jeg sikker på, Søren nok skal lykkes med.

Næstformand i Energinet Morten Gade Christensen peger på vigtigheden af at komme godt i vej med at øge cybersikkerheden i energibranchen:

-          Jeg er glad for at det er lykkedes os at tiltrække en af branchens mest kompetente profiler, der med lang brancheerfaring, sikkerhedserfaring og ikke mindst et stort entreprenørgen kan hjælpe med at realisere et så vigtigt strategisk skridt for den samlede branche.

EnergiCERTs primære opgave bliver at fortsat øge IT-sikkerheden i energibranchen på tværs af flere energiarter i takt med angrebene bliver mere og mere sofistikerede. Derudover skal EnergiCERT samarbejde med Center for Cybersikkerhed og Energistyrelsen m.fl. for at skabe og validere information om relevante informationssikkerhedsforhold.

Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse. Fra venstre ses Jørgen S. Christensen (Dansk Energi), Søren Maigaard (kommende direktør i EnergiCERT) og Morten Gade (Energinet).

Nøgleord

Kontakter

KONTAKT:

Jørgen S. Christensen
tlf. 20907780

Inger Schroll-Fleischer, presserådgiver i Dansk Energi
tlf. 22650919

Morten Gade Christensen
tlf. 23338850

Søren Maigaard
tlf. 40636343

Billeder

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

Dansk Energi: Klimaaftale gør grøn strøm til dansk styrkeposition22.6.2020 06:53:12 CESTPressemeddelelse

Med masser af grøn el fra to energi-øer, samt Power-to-X og eldrevne varmepumper er den nye klimaaftale et solidt grønt fremskridt. Sammen med vedvarende energi fra landvind, sol, bæredygtig biomasse og biogas har energisektoren nu teknologier til at levere den grønne energi, der frem mod 2030 skal reducere CO2- udledninger på tværs af sektorer. Det er en god aftale for energikunderne, der flugter med anbefalingerne fra regeringens Klimapartnerskab for energi og forsyning, lyder det fra Dansk Energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum