Det Kongelige Teater

Er man et offer, hvis man velvilligt melder sig til at blive spist?

Del

Den grufulde sag om kannibalen fra Rothenburg med Morten Burian i rollen som virkelighedens Hannibal Lecter, den tyske kannibal Armin Meiwes, og Patrick Baurichter som det villige offer Bernd-Jürgend Brandes bliver til et teaterstykke på Skuespilhusets Lille Scene.

Patrick Baurichter og Morten Burian. Foto: Camilla Winther
Patrick Baurichter og Morten Burian. Foto: Camilla Winther

”Jeg søger en ung velbygget mand, der skal slagtes. Hvis du er interesseret, skal du ikke tøve med at svare. Jeg er sulten.”
For 21 år siden i den tyske by Rothenburg, mødtes Armin Meiwes og Bernd-Jürgen Brandes. De to mænd havde fundet hinanden på et online chatforum for feticher og havde lavet en gensidig aftale om, hvordan deres møde skulle udvikle sig.
Meiwes havde et brændende ønske om at spise et andet menneske, Brandes havde et ønske om at blive spist. De to mænd udlevede begge deres drømme – den ene med døden til følge. 

Kannibalen er truecrime og et stykke ny dansk dramatik om kærlighed, kød og kannibalisme – et teaterstykke baseret på virkelige hændelser. Den grufulde sag er særligt kendt for de to mænds tilberedelse og fælles spisning af Brandes’ penis. Forestillingen fokuserer dog ikke kun på de blodige gerninger, men også på kærlighedshistorien mellem de to mænd, og hvad der driver dem til at udleve deres makabre lyster.

”Det nemmeste er at fokusere på det bestialske og rædsomme ved fortællingen, det har medierne gjort siden 2001. Jeg er interesseret i de to mænd. Jeg har lyst til at lægge moral til side et øjeblik og se det fra deres perspektiv, tage deres ord for gode varer. De ønskede begge, at det skulle ske. For dem var det ikke bestialsk – det var at møde en ligesindet, en der kunne forløse deres fantasi,” udtaler Johannes Lilleøre, dramatiker på Kannibalen.

Kannibalen er en samproduktion med Teater Grob og er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL Dansk og iscenesat af Teater Grobs’ Reumertvindende teaterchef Sargun Oshana med Morten Burian og Patrick Baurichter. 

Kannibalen har urpremiere på Skuespilhusets Lille Scene d. 27. april og spiller indtil 7. maj.

Læs mere om forestillingen HER.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Patrick Baurichter og Morten Burian. Foto: Camilla Winther
Patrick Baurichter og Morten Burian. Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum