Er dit hus sikret godt nok til vinteren?
Når regnen siler ned, eller der er frost og sne i sigte, er der flere ting du kan gøre for at sikre din bolig eller sommerhus mod frost- og vandskader. Dansk Byggeri har samlet de gode råd.
Meteorologerne lover kulde og nedbør i den nærmeste tid. Derfor er det ved at være sidste udkald, hvis du skal nå at gøre boligen eller sommerhuset klar til vinterkulden.
- Det er nu, du skal rundt om huset for at tjekke, om der er steder, hvor vand kan samles eller trænge ind i huset. Derfor er det en god ide at kigge efter, om der er revner i soklen, eller om fugerne er ved at blive porøse. Her kan vandet nemlig finde på at trænge ind, og skaderne er svære at opdage, hvis sneen først begynder at dække jorden, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Torben Hessing-Olsen.
Han foreslår også, at man kravler op på loftet for at tjekke, om der er utætheder i taget.
- Der, hvor lyset trænger ind, kan sneen også finde vej, fortæller Torben Hessing-Olsen.
Tjek nedløb og tagrender
I løbet af efteråret og vinteren samler blade, kviste og andet snavs fra haven sig i nedløbsrør og tagrender. Og man skal helst rense rør og render mindst en gang om året, mener Torben Hessing-Olsen.
- Det er også vigtigt at rense sandfangbrøndene, da vandet ikke kan løbe væk, hvis de er fyldt med snavs og skidt, siger han.
Husk at lukke for vandet i sommerhuset
Frost kan komme pludseligt og lave store skader på rørene, fordi vand udvider sig, når det fryser. Frostsprængninger er især et problem i sommerhusene, hvor vandrør ofte ligger uden isolering, og husene ikke bliver opvarmet i løbet af vinteren.
- Selv om vi allerede har lidt frost, kan man godt nå at forebygge frostsprængninger, hvis man skynder sig at slukke for hovedstophanen, tømme cisternen og åbne for vandhanerne, siger chefkonsulent Torben Hessing-Olsen, Dansk Byggeri.
Kontakter
Chefkonsulent i Dansk Byggeri Torben Hessing-Olsen, toh@danskbyggeri.dk, 23 41 46 13
Journalist Caroline Schrøder, csc@danskbyggeri.dk, 29 74 94 44
Information om Dansk Byggeri
Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.
Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri
Nordsjællandske virksomheder hårdt ramt af særlig skat på bygninger20.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
38 danske kommuner opkræver dækningsafgift – en særlige skat på virksomheders bygninger. Af dem ligger de ni i Nordsjælland, hvor de lokale virksomheder i år skal betalte 169 mio. kr. i afgift.
Virksomhederne i hovedstadsområdet bliver flået i dækningsafgift20.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Dækningsafgiften – den særlige skat på virksomhedernes bygninger – bliver mere og mere et hovedstadsfænomen. I år betaler virksomheder i hovedstadsområdet næsten 80 procent af det samlede milliardbeløb, kommunerne opkræver på landsplan. En andel, der stiger år for år, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.
Bøde til Brønderslev Kommune for at overtræde loven20.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Brønderslev Kommune er ved Retten i Hjørring blevet idømt en bøde for ulovligt at have udført kloakarbejde på to skoler. En vigtig principiel sag, der viser, at kommunerne ikke bare kan gøre, som det passer dem, mener Dansk Byggeri. Det ulovlige arbejde var ifølge erhvervsorganisationen også unfair konkurrence over for private virksomheder med autorisationen i orden.
Særskat på virksomheder trækker Østjylland skæv20.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
De lokale virksomheder i Aarhus og Randers skal i år betale 188 millioner kr. i særlig skat på deres bygninger, den såkaldte dækningsafgift, mens virksomhederne i resten af Østjylland slipper. Det forvrider konkurrencen, mener Dansk Byggeri, der opfordrer de to kommuner til helt at afskaffe afgiften.
Hvordan skal vi spare på energien?18.2.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Vores bygninger står for cirka 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor er netop de en vigtig brik, hvis Danmark i 2050 skal være uafhængig af kul, olie og gas. På Dansk Byggeris Energikonference den 5. marts 2019 debatterer folketingspolitikerne, hvad de vil gøre for, at vi når i mål
Bilister og pendlere venter på politisk handling18.2.2019 06:30:00 | Pressemeddelelse
Både Region Sjælland og resten af Danmark ville blive rigere, hvis Ringsted-Odense og flere andre jernbanestrækninger blev opgraderet. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at en række jernbaneprojekter og et vejprojekt på Sjælland vil give overskud i løbet af en årrække
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum