SOS International

Er din bil klar til kulde og vintervejr?

Del

En grundig vinterklargøring af bilen er en god investering i bedre trafiksikkerhed. Se her, hvad SOS Dansk Autohjælp anbefaler.

De første morgener med frostgrader kommer år efter år bag på bilisterne. Hvis man vil undgå at skøjte rundt med sommerdæk på glatte veje eller blive sat ud af spillet af et fladt batteri er det nu, bilen skal have en kærlig omgang for at blive klar til vinteren.

- Det er umuligt at forudsige, hvornår der kommer frost og sne,

og rent sikkerhedsmæssigt er det vigtigt at få skiftet til vinterdæk, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Det er et lovkrav, at vinterdæk har et dækmønster på 1,6 mm, men SOS Dansk Autohjælp anbefaler minimum 3 mm.

Få kontrolleret batteri og kølervæske
En bil, der ikke kan starte på en kold vintermorgen, er en klassiker. SOS Dansk Autohjælp har rigtig mange starthjælpsassistancer om vinteren. Batteriets kapacitet falder nemlig i takt med temperaturen. Samtidig forbruges der mere strøm om vinteren til lys, sædevarme, vinduesviskere osv.

- Et batteri kan miste op til 50 pct. af dets ydeevne i hård frost, og hvis du kører rundt med et batteri, som i forvejen er slidt, kan du få problemer med at starte bilen på de kolde dage, siger Jeppe Damgaard, teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp.

Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp at man får sit værksted til at tjekke batteriets stand. Ved samme lejlighed kan man få værkstedet til at kontrollere, om bilens kølervæske er frostsikret.

Lys i mørket
Slukkede baglygter og defekte lygter er fatalt for trafiksikkerheden i det mørke halvår, så du bør jævnligt tjekke, om alle lygter virker. En grundig vask af alle lygter, spejle og ruder er også en god ide.

I det hele taget er en omgang rengøring af bilen oplagt inden vintersæsonen. Det er med til at minimere fugt i kabinen.

Tjekliste til en vinterklar bil:

  • Monter hjul med vinterdæk
  • Få kontrolleret batteri og kølervæske
  • Tjek lygter og skift evt. pærer
  • Fyld frostsikker sprinklervæske på
  • Tjek vinduesviskernes tilstand
  • Rengør og smør gummilister med plejemiddel
  • Støvsug og vask bilen

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.000 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum