E.ON Danmark

E.ON og Dansk Taxi Råd: Eltaxier er et af de mest effektive tiltag i den grønne omstilling

Del

Luften skal være renere i de større byer, og derfor skal taxierne gå foran i den grønne omstilling. Det er målsætningen i regeringens nye luft- og klimapakke, som vil udfase fossile taxier fra 2025. Der er dog enorme gevinster at hente ved en tidligere indfasning af elbilerne, vurderer branchen.

E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer
E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer

En taxi kører betydeligt mere end en almindelig bil. På et år tilbagelægger en taxi typisk 120.000 km, hvilket er seks gange mere end en almindelig bilist. Derfor er gevinsterne på klima- og miljøregnskabet også som udgangspunkt seks gange større, når en taxi erstattes af en eltaxi end når en personbil erstattes af en elbil.

Alligevel er der kun ganske få eltaxier på de danske veje, da elbilernes købspris er højere end de fossile alternativer.

”Udviklingen inden for elbiler går utrolig hurtigt. Allerede i dag er driftsomkostningerne til en eltaxi lavere end en fossilbil, men desværre er de stadig dyre i indkøb. Vi burde tage hul på en diskussion af, hvad der skal til for at skubbe på udviklingen, så det bliver billigere for taxivognmanden at træffe det grønne valg,” forklarer Torben Kirketerp, formand for Dansk Taxi Råd.

I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer, og der er i dag mere end 2.000 offentlige ladepunkter over hele landet. Samtidig stiger antallet af hurtigladere, hvor det er muligt at oplade i 30 minutter og køre yderligere 114 km. I løbet af de seneste måneder har energiselskabet E.ON opstillet fem nye hurtigladestandere i Region Hovedstaden, så E.ONs hurtigladernetværk nu tæller end 50 hurtigladere (50 kW).

”Vores ambition er at gøre det lettere for flere at køre elbil. Ladeinfrastrukturen til elbilerne i flere byer er allerede på plads og vi fortsætter med at udbygge og investere i ladeinfrastrukturen. Faktisk har vi i Danmark dobbelt så mange offentlige ladestandere per elbil end man har i Norge,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og understreger, at selskabet inden for de næste par år udruller et større europæisk ultra-fast ladenetværk langs centrale motorveje.

Taxibranchen mødes for at teste elbiler

For at sætte skub i udviklingen samler branchen interesserede taxivognmænd til en testdag, hvor de kan testkøre de nyeste elbiler. Dansk Taxi Råd, Region Hovedstaden, E.ON og LeasePlan har arrangeret dagen, hvor også energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Rasmus Prehn (S) og Kim Christiansen (DF) deltager i en debat om, hvordan der bliver sat gang i de elektriske eltaxier.

Arrangementet finder sted onsdag d. 28. november kl. 15.00-18.30 hos LeasePlan på Midtager 20, 2605 Brøndbyvester.

Læs mere om arrangementet her: https://bit.ly/2DXAJDd

Mere information

Kontakt kommunikationschef i E.ON, Karen Marie Jensen, på telefon 30 38 61 83 eller mail karen.jensen@eon.dk

Nøgleord

Kontakter

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Billeder

E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer
E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer
Download
E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer.
E.ON PR: I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer.
Download
E.ON PR:
E.ON PR:
Download
E.ON PR: En af de nye E.ON hurtigladere i Region Hovedstaden
E.ON PR: En af de nye E.ON hurtigladere i Region Hovedstaden
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum