E.ON Danmark

E.ON: Klar med investeringer i ladeinfrastrukturen, hvor kunderne får mest værdi

Del

Der skal 750.000 elbiler ud på de danske veje inden 2030. Sådan lyder en af Eldrup-kommissionens centrale anbefalinger. Ifølge ladeoperatøren E.ON bygger anbefalingen dog på forældede antagelser og undervurderer behovet. Ladeoperatøren står klar til at understøtte udrulningen af elbiler med investeringer i ladeinfrastrukturen.

I dag kører der ca. 20.000 elbiler rundt på de danske veje. Ifølge Eldrup-kommissionens første delrapport, der netop er udkommet, skal det tal op på 750.000 elbiler inden udgangen af dette årti. Den anden delrapport, der omhandler ladeinfrastruktur forventes offentliggjort til nytår.

Danmarks største udbyder af ladeinfrastruktur, energiselskabet E.ON, vurderer dog allerede nu, at 750.000 elbiler er for lidt, hvis klimamålene skal nås, og at de står klar til at understøtte ambitionen om 1,5 millioner elbiler i 2030. E.ON har indtil videre investeret et trecifret millionbeløb i den danske ladeinfrastruktur, og står klar til at opjustere investeringerne i takt med at efterspørgslen stiger.

”De seneste år har vi udrullet mere end 1.600 offentlige ladepunkter og hurtigladere langs motorvejsnettet. Det har vi gjort fordi det er altafgørende, at ladeinfrastrukturen hele tiden er et par skridt foran antallet af elbiler. Vi står fortsat klar med investeringer, men efterspørgslen skal selvsagt også være der,” forklarer Troels Kent Christensen, forretningschef i E.ON, som påpeger, at også Klimarådet tidligere på året anbefalede 1,5 millioner elbiler i 2030.

Lang vej endnu
Selvom 750.000 elbiler er 38 gange så mange som i dag, så vil det ifølge Eldrup-kommissionens tal kun sænke CO2-udledningerne med 0,9 mio. ton i 2030. Til sammenligning kræver 70%-målsætningen i 2030, at CO2-udledningerne sænkes med 20 mio. ton.

Kort før sommer vedtog Folketinget to større klimaaftaler. Én indenfor industri- og energiområdet og én indenfor affaldsområdet. Klimaaftalerne forventes sammenlagt at reducere CO2-udledningerne med 3,4 mio. ton frem mod 2030, hvilket efterlader 16,6 mio. ton, der skal hentes fra andre sektorer. Disse CO2-reduktioner skal primært hentes i landbruget og transporten, som udleder hhv. ca. 11 og 13 mio. ton.

”Selv hvis vores transportsektor var fuldstændig CO2-fri i 2030, så ville det stadig efterlade landbruget med en historisk stor opgave. Matematikken er egentlig ret nem. Vi har ingen realistisk chance for at nå vores klimamål, hvis man kun planlægger efter 750.000 elbiler i 2030,” siger Troels Kent Christensen, der samtidig vurderer, at Eldrup-kommissionen overvurderer den egentlige omkostning ved elektrificeringen af transporten.

E.ON opsætter dog løbende ladestandere, hvor behovet er størst, og er fortsat klar til at investere yderligere i ladeinfrastrukturen til elbilister, taxier, delebilsordninger og erhvervskunder.
Kontakter

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere (2020). Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne persontransporten med strøm til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 16 lokale kraftvarmeværker og fem fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Nordens største taxi-ladehub skal udfase diesel-taxien i København11.5.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største ladeoperatør E.ON og taxiselskabet Dantaxi åbner den 11. maj kl. 16:00 Nordens største taxi-ladehub: Danhub – Powered by E.ON. Her kan op til 400 taxier oplade i døgnet, og det dækker en stor del af hovedstadens nuværende behov. Danhub giver københavnerne nemmere adgang til el-taxier, og de nye lademuligheder er et stort skridt i retning af en udfasning af Københavns cirka 1.700 diesel-taxier allerede i 2025.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum