Vejdirektoratet

Entreprenør fundet til anlæg af midlertidig lystbådehavn i København

Del

I forbindelse med anlæg af Nordhavnstunnelen skal der forud for selve tunnelarbejdet anlægges en midlertidig lystbådehavn med plads til omkring 600 både i Færgehavn Nord i København. Vejdirektoratet har i dag indgået kontrakt på denne opgave.

Munck Havne & Anlæg A/S skal etablere den midlertidige erstatningshavn i Færgehavn Nord. Det bliver en komplet lystbådehavn med moler, bådbroer, klubfaciliteter og parkering, der kan fungere som fast bådplads for omkring 600 bådejere fra Svanemøllehavnen, imens Nordhavnstunnelen bygges.

”Vi glæder os til endelig at komme i gang i marken, og vi i er glade for at have fået fem gode tilbud på opgaven. I dag har vi indgået kontrakt med Munck Havne & Anlæg A/S, fordi de samlet set havde den laveste evalueringspris,” siger Christian Tolderlund, assisterende projektleder i Vejdirektoratet.

Erstatningshavnen i Færgehavn Nord er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan rydde Svanemøllehavnen og anlægge en tunnel i denne del af havnebassinet.

”Vi regner med en hurtig opstart på projektet med anlæg af erstatningshavnen. Faktisk er det planen, at der allerede i slutningen af oktober i år er etableret byggeplads. Den nye midlertidige lystbådehavn skal stå færdig i sommeren 2022, så de omkring 600 både kan flyttes umiddelbart der efter,” siger Christian Tolderlund.

Som en del af opgaven med etablering af en midlertidig lystbådehavn skal der også anlægges en ny optagekaj på Svaneknoppen. Den delopgave skal løses i perioden fra november 2021 – april 2022 af hensyn til brugerne af Svanemøllehavnen, så de bliver generet mindst muligt.

I evalueringen af de indkomne tilbud har Vejdirektoratet – udover prisen – lagt vægt på den foreslåede projektorganisation og måden, hvorpå opgaven tænkes løst.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følgende virksomheder var prækvalificerede til at byde på opgaven:

Arkil A/S
Barslund A/S
CG Jensen A/S
Munck Havne & Anlæg A/S
Per Aarsleff A/S

Vejdirektoratet skal for Københavns Kommune bygge en 1,4 km lang tunnel under Svanemøllebugten, som forbinder Nordhavnsvej-tunnelen med Kattegatvej i Nordhavn. Bådene i havnen skal være flyttet, inden tunnelentreprenøren kan komme i gang i Svanemøllehavnen.

Læs mere om projektet på Nordhavnstunnel | Vejdirektoratet

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Så er vinteren begyndt - i hvert fald ifølge Vejdirektoratet13.10.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Natten til onsdag kl. 02.45 begyndte vinteren officielt i Danmark. Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år – og året før – var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt. I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober. Det har ellers indtil videre været en mild oktober, men natten til i onsdag kom der en koldfront ind over landet, som gjorde det nødvendigt at salte Svingbroen for at undgå glatte kørespor. Vejdirektoratets Vintertjeneste Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåget vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene. Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller v

udsigt til travlt lørdag på vejene i efterårsferien13.10.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På fredag starter skolernes efterårsferie, og det skaber traditionelt tæt trafik ved de større byer og på E20 Fynske Motorvej, når familierne kører på efterårsferie. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man fredag eftermiddag så vidt muligt kører uden for tidsrummet fra kl. 14.00 – 18.00. Derudover vil der også være udsigt til tæt trafik og forlænget rejsetid lørdag den 16. oktober, der forventes at blive feriens største rejsedag. Især må man forvente tæt trafik på Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart, på E45 Østjyske Motorvej ved Kolding samt på ruterne mod de større sommerhusområder. Vores rejseråd er derfor, at man kører uden for tidsrummet fra kl. 11.00 – 14.00, hvis det er muligt. Feriens hjemrejsetrafik vil hovedsageligt finde sted lørdag den 23. oktober, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser på motorvejene omkring Kolding og på den vestlige del af Fynske Motorvej. I sommerhusområderne kan man også opleve en større mængde trafik på denne

Arbejdet med mangelfulde brandlukninger udskyder igen færdiggørelsen af Niels Bohr Bygningen5.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omfanget af de mangelfulde brandlukninger i Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet topmoderne rammer, har vist sig væsentligt større end hidtil anslået. Tidligere vurderede Vejdirektoratet, at bygningen rummede mellem 7-8.000 brandlukninger, der ikke var udført ordentligt. Nærmere undersøgelser har dog vist, at det snarere er op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, der ikke er blevet lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres for at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser. Derudover går det også langsommere end ventet med at udbedre de fejludførte brandlukninger til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har mere end fordoblet det antal medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder med denne opgave. Disse to forhold gør, at det ikke vil være muligt at færdiggøre Niels Bohr Bygni

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum