Eniig

Eniig overtager Gudenaacentralen

Del

Eniig har købt NRGis og AURA Energis andele i Gudenaacentralen, som producerer forureningsfri el baseret på vandkraft fra Tange Sø.

Eniig har i mange år ejet en andel på knap 40 procent af Gudenaacentralen, som producerer forureningsfri el baseret på vandkraft fra Tange Sø.Den årlige produktion fra værket svarer til elforbruget i cirka 3.000 hjem. Gudenaacentralen er et andelsselskab, som hidtil har været ejet af NRGi, Eniig, AURA Energi og Viborg Kommune.

I Eniigs repræsentantskab og bestyrelse føler man et stort ansvar over for den kulturhistoriske betydning af Gudenaacentralen. Blandt andet fordi den ligger i Eniigs forsyningsområde, og fordi energiselskabet har været med siden stiftelsen i 1921. Samtidig ser man fornuftige forretningsmæssige muligheder for udvikling af Gudenaacentralen, og derfor har Eniig a.m.b.a. valgt at købe NRGis og AURAs til sammen 612 andele. Eniig ejer dermed nu 999 andele af Gudenaacentralen, mens Viborg Kommune fortsat ejer 1 andel. Selskabsmæssigt vil Gudenaacentralen blive placeret under Eniig Renewables A/S, der beskæftiger sig med køb og drift af vedvarende energiparker.


Billeder

Information om Eniig

Eniig
Eniig
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

70151560https://eniig.dk/

Om Eniig
I Eniig-koncernen beskæftiger vi os med energi og digital kommunikation. Vi er ejet af vores nord- og midtjyske andelshavere, og vores forretningsområder dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, energi-besparelser, udelys, teknisk salg og vedvarende energi.

Følg pressemeddelelser fra Eniig

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Eniig

Nu indføres flexafregning på elmarkedet1.12.2017 10:07nyhed

Den 1. december 2017 indføres flexafregning i Danmark. Det betyder, at forbrugernes elforbrug via fjernaflæste målere bliver aflæst og afregnet time for time. Det betyder ikke, at alle fra den dato bliver flexafregnet, da flexafregningen indføres løbende. Alle vil dog blive flexafregnet senest ved udgangen af 2020. Du kan ikke selv vælge, hvornår du bliver Flexafregnet. Det er dit netselskab, der beslutter, hvornår det sker for den enkelte elkunde. Netselskabet informerer Eniig Energi, når du er klar til Flexafregning. Du kan opleve at du først skal have udskiftet din elmåler før du er klar til den nye afregningsform. Hvad er flexafregning Når du er Flexafregnet, kan du vælge at blive afregnet efter priserne på elmarkedet time for time. Så får du mulighed for at flytte noget af dit elforbrug til perioder med en lavere elpris, eller til perioder, hvor der f. eks kommer meget strøm fra vindmøller eller solceller. Det betyder også, at du får mulighed for selv at påvirke din elregning, f.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum