Egedal Kommune

Enigt byråd til kamp for bedre vilkår på socialområdet

Del

I Egedal Byråd er der langt fra begejstring for økonomiaftalen mellem Regeringen og KL. Der mangler simpelthen penge, hvis kommunerne skal fastholde og udvikle servicen på det specialiserede socialområde. Derfor har byrådet nu henvendt sig til Folketingets Social- og Ældreudvalg.

Med resultatet af den årlige økonomiforhandling svigter både regeringen de allersvageste i vores samfund. Så tydelig er udmeldingen fra Byrådet i Egedal, som nu har henvendt sig til Folketingets Social- og Ældreudvalg.

KL lancerede op til økonomiforhandlingerne en ambitiøs treårsplan, der indebar en mærkbar opprioritering af økonomien på det specialiserede socialområde. Udspillet satte fokus på helt nødvendige tiltag, hvis man i kommunerne fortsat skal udvikle servicen til gavn for de allersvageste i vores samfund.

KL’s udspil er imidlertid tilsyneladende blevet blankt afvist fra regeringens side, og den indgåede økonomiaftale indebærer ikke noget økonomisk løft til det specialiserede socialområde. Faktisk dækker løftet i økonomiaftalen stort set kun de demografisk betingede merudgifter, som man i Egedal kigger ind i til næste år.

Det efterlader kommunerne i en meget svær situation. Udgifterne til det specialiserede socialområde har været markant stigende i en årrække, og det er helt naturligt i takt med at stadigt flere fx får en psykiatrisk diagnose, og at der – heldigvis – kan konstateres en stigende levealder blandt borgere med funktionsnedsættelse.

Helt aktuelt står man i Egedal Kommune med en økonomisk udfordring på 29 mio. kr., hvilket kan omregnes til knap 4 mia. kr. på landsplan. Og den aktuelle økonomiske udfordring her i Egedal skyldes ikke, at man har et højt serviceniveau. I benchmarks ligger kommunen på niveau med sammenlignelige kommuner, og byrådet så gerne, at man havde mulighed for at videreudvikle kommunens service på området.

Som en økonomisk ansvarlig kommune ser man i byrådet med stor alvor på en økonomisk udfordring i den størrelsesorden. Byrådet ønsker en økonomi i balance, og man ønsker at bidrage til, at kommunerne i fællesskab overholder den serviceramme, som er aftalt mellem Regeringen og KL. Men det er ikke en løsning at finde de fulde 29 mio. kr. via markante besparelser for de allersvageste i kommunen.

Man har længe arbejdet intensivt med at effektivisere driften på området, og derved ”køre længere på literen”. Og budgetterne er allerede sidste år skåret markant ift. konsulenter, ledelse og administration m.v. Men det økonomiske pres kan ikke modsvares blot via nye effektiviseringer.

Byrådet slutter med en opfordring til at man i Folketinget vil arbejde for at forbedre økonomien på det specialiserede socialområde, eksempelvis i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger. Kun på den måde kan det sikres, at situationen for vores handicappede medborgere bliver bedre.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum