Egedal Kommune

Enigt byråd fremrykker investeringer for 28 mio. kr.

Del

På et ekstraordinært byrådsmøde besluttede byrådet i Egedal kommune i dag at fremrykke investeringer for 2021 til i år. Det gør de blandt andet for at styrke økonomien for kommunens virksomheder.

På baggrund af regeringens suspendering af anlægsloftet for 2020 som skal holde gang i byggebranchen i Danmark under Corona-krisen, vedtog byrådspolitikere fra Egedal Kommune, i historisk enighed, at fremrykke anlægsprojekter fra 2021-22 til 2020.
 
- Vi har som politikere et kæmpe ansvar for at få os igennem denne krise så nænsomt som overhovedet muligt. Derfor gør det mig selvfølgelig glad, at vi på tværs af partier går hånd i hånd, og kan enes om at træffe en vigtig beslutning som denne. Det er helt afgørende for virksomhederne, at den her mulighed er der. Det giver nogle virksomheder muligheden for at få penge i kassen og dermed fastholde arbejdspladser. Det er det det handler om lige nu, siger Egedals borgmester, Karsten Søndergaard.

Politikerne besluttede blandt andet at fremrykke knap 8 mio. kr. til at renovere kommunens bygninger og 3 mio. kr. til energirenovering. Desuden vil der nu også blive brugt godt 4 mio. kr. til byggemodning af plejeboliger i Egedal by. I alt blev der vedtaget fremrykninger for næsten 28 mio. kr.
 
Det samlede katalog over fremrykninger kan ses her: 
https://www.egedalkommune.dk/politik/byraad/dagsordener-og-referater-fra-byraadet/#/2136
 
Økonomien er på plads
Fremrykningen vil ikke umiddelbart få økonomiske konsekvenser for kassebeholdningen i Egedal Kommune. Af de knap 28 mio. kr. til anlægsudgifter der nu gives tillægsbevilling til, er de 26 mio. kr. nemlig allerede finansieret i investeringsoversigten og i driftsbudget 2021-22.
 
Byrådet besluttede også, at administrationen skal  undersøge, om der er andre anlægsprojekter, der kan fremrykkes til 2020. Det vil der komme en afklaring på i maj eller juni måned.
 
- Vi må hele tiden være på forkant og tilpasse os situationen. Det bliver ikke hverdag igen, som vi kender det lige med det samme. Den her krise vil kunne mærkes i mange måneder fremover. Men jeg er helt tryg på Egedals vegne, når samtlige politikere i byrådet på den her måde tager ansvar, og handler rettidigt, efterhånden som udfordringerne opstår. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få kommunen sikkert igennem krisen, siger Karsten Søndergaard.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum