Haderslev Kommune

Engelsk professor inspirerer skoleledere i Haderslev

Del

Haderslev Kommunens skoleledere har hørt om Londonskolers succes med at løfte det faglige niveau ved at analysere data fra skolerne.

Professor David Woods og skoleleder Rob Carpenter tog i den forgangne uge turen over Nordsøen for at give inspiration til skolelederne på Haderslev Kommunes skoler.

På Londons skoler er de nemlig lykkedes med at mindske betydningen af den sociale arv, blandt andet ved at analysere data. Resultatet er, at skoler, der før var blandt de dårligste, nu er placeret blandt landets bedste skoler. Samtidig er London det område, hvor den sociale arv har mindst indvirkning på børnenes faglige udvikling.

I Haderslev Kommune er skolerne også begyndt at anvende data på en ny måde til at identificere de indsatsområder, der skal fokus på for at højne elevernes trivsel og læring.

Gennem Program for Læringsledelse, som Haderslev sammen med 12 andre kommuner deltager i, indsamles store mængder data fra både elever, forældre og lærerne, og dataene analyseres blandt andet ved hjælp af forskere fra Aarhus Universitet.

Første indsamling af data fandt sted i efteråret 2015, og disse data danner nu grundlag for indsatser på skolerne og i de enkelte klasser.

"Med data finder vi ikke svaret på alt, men det er en ny måde at anskue læring på, som er meget interessant. Vi bevarer fokus på den enkelte elev og de professionelles dømmekraft, men ved også at se på data fra klassen og skolen, kan vi arbejde meget målrettet med at højne trivsel og læring for alle eleverne", fortæller Mette Kjærgaard Sørensen, der er projektleder på Program for læringsledelse.

"Dataene giver nye redskaber til at sætte ord på klassens trivsel og læring, og den tætte opfølgning giver mulighed for, at vi som professionelle kan blive nysgerrige, vurdere og forfølge de resultater, der står frem", fortsætter Mette Kjærgaard Sørensen.

Skoleleder på Fællesskolen Favrdal Fjelstrup, Lars Andersen, er én af de ledere, der har taget de engelske input med sig hjem på kontoret:

"Selvom om der umiddelbart er stor forskel på London og Haderslev, så er det interessant at se, hvordan de arbejder med data i London og blive bekræftet i nogle metoder. Når vi kigger ud i verden, så er det desuden vigtigt, vi får holdt fast i det, vi allerede gør godt og har bygget op her i Haderslev fx omkring trivsel og dannelse, så det tog jeg også med mig hjem", siger Lars Andersen.Kontaktinformation:

Mette Kjærgaard Sørensen, pædagogisk konsulent og projektleder på Program for læringsledelse, telefon 74 34 10 06

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum