Billund Kommune

Engbo bliver til nyt bo- og dagtilbud

Del

Det tidligere Engbo Plejecenter i Stenderup-Krogager bliver omdannet til nyt bo- og dagtilbud. Billund Kommune har solgt ejendommen til Huset Mølgaard.

Snart rykker håndværkerne ind i ejendommen Storegade 39 i Stenderup-Krogager. Her skal det tidligere Engbo Plejecenter omdannes til et nyt bo- og dagtilbud.

Det er fonden Huset Mølgaard, som kommer til at drive det nye tilbud, efter at byrådet i Billund Kommune tirsdag aften godkendte salget af ejendommen til fonden.

Overtagelsen sker 1. juli 2021.

”Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager,” siger borgmester Ib Kristensen.

Et unikt tilbud

Fonden Huset Mølgaard er stiftet af Pia og Lars Mølgaard Madsen.

Fonden kommer til at indrette et bo- og dagtilbud med plads til 10 voksne med varig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Tilbuddet retter sig mod personer i alderen +18 år, der har et gennemgribende behov for støtte og omsorg i hverdagen.

Parrets to ældste børn er begge udviklingshæmmede, og det gav parret idéen til at starte eget bosted.

”Vi ønsker at skabe et unikt, trygt, kærligt og omsorgsfuldt hjem for voksne med specielle behov, der ønsker at bo i et hus, de kan kalde for ’mit hjem’. Vi er ikke en erhvervsdrivende fond, hvilket betyder, at tilbuddet udelukkende er sat i verden for at støtte op omkring og udvikle mennesker med specielle behov,” udtaler Pia og Lars Mølgaard Madsen.

Parret forventer, at det nye tilbud kan tage imod borgere i løbet af efteråret.

Glæde i Stenderup-Krogager

Billund Kommune har været i løbende dialog med Fællesrådet for Stenderup-Krogager om, hvad ejendommen skal bruges til, og i rådet er man glad for udsigten til det nye tilbud.

”Vi er meget positive overfor, at vi er blevet lyttet til og er blevet inddraget i beslutningen om, hvad der skal ske med bygningen. Det var et enigt Fællesråd, som gerne så, at der blev fundet en løsning, så vi kunne bevare arbejdspladser i Stenderup-Krogager, så vi er store fortalere for, at Huset Mølgaard overtager bygningen. Det bliver godt,” udtaler formand for Fællesrådet Leif Kruse. 

Kontakter

Kontakt ved yderligere spørgsmål:

Borgmester Ib Kristensen, Billund Kommune: 79 72 72 07

Pia & Lars Mølgaard Madsen, Huset Mølgaard: 25 71 67 87

Leif Kruse, formand, Fællesrådet Stenderup-Krogager: 29 63 85 16

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Billund Kommune inviterer til gratis topspeedway: Udsat match køres 14. juli9.7.2021 10:40:26 CEST | Pressemeddelelse

Borgerne i Billund Kommune er igen i år inviteret til topspeedway i Metal Speedway League på Grindsted Speedway Center på Blåbjergvej 1. Billund Kommune har købt matchen, og der gratis adgang efter først til mølle-princippet. Matchen var programsat 30. juni, men blev udsat til den 14. juli på grund af risiko for skybrud. Coronarestriktionerne betyder, at der er krav om tilmelding via link samt coronapas.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum