Energistyrelsen

Energistyrelsen igangsætter høring om bekendtgørelsesudkast til den supplerende ansøgningsrunde for varmechecken

Del

I dag sender Energistyrelsen et bekendtgørelsesudkast i høring om den annoncerede opfølgende ansøgningsrunde for varmechecken. Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 28. oktober 2022.

Bekendtgørelsesudkastet fastsætter reglerne om udbetaling af varmechecken ved ansøgning. Reglerne vedrører blandt andet obligatorisk digital ansøgning, sagsbehandling, krav til dokumentation, udlevering af oplysninger og udbetaling.

Det er ikke en ansøgningsrunde, der er gældende for alle husstande. Ansøgningsrunden er alene for de husstande, der er berettiget efter loven, men ikke har modtaget den automatiske varmecheck eksempelvis på grund af fejl i BBR-data, hvis den pågældende husstand ikke selv er skyld i disse fejl.

Ansøgningsrunden vil forventeligt være åben i otte uger. Der arbejdes på, at åbningen sker hurtigst muligt i det nye år.

varmecheck.dk kan man læse mere om ansøgningsportalen og tilmelde sig med e-mail for at få besked, når ansøgningsportalen åbner.

Høringsperiode

Høringen løber over en periode på 4 uger, og høringsfristen er 28.oktober 2022.

Tilgå høringsmaterialet her

Baggrund

Over 400.000 husstande er allerede identificeret som automatiske modtagere af varmechecken og har fået udbetalt 6.000 kr. den 10. august 2022. Det betyder, at størstedelen af de husstande, der er berettigede til en varmecheck, har modtaget udbetalingen.

Den supplerende ansøgningsrunde er for husstande, som endnu ikke har modtaget en varmecheck, men er berettiget til én. Det gælder blandt andre:

  • Husstande, der den 1. januar 2022 var registreret i BBR med »Fjernvarme/blokvarme (radiatorsystemer eller varmluftanlæg)« som varmeinstallation og har modtaget varme fra et fælles anlæg baseret på el og havde et elforbrug over 1.500 kWh i december 2021.

  • Husstande, hvor udlejer ikke havde opdateret oplysningerne i BBR den 1. januar omkring varmekilden.

Fælles for alle ansøgninger er, at ansøgeren skal dokumentere, at husstanden er berettiget til en varmecheck.

Husstande, der ikke kan komme i betragtning til en varmecheck i den supplerende ansøgningsrunde, er blandt andre:

  • Husstande, der allerede har modtaget en varmecheck.

  • Husstande med varmekilder, som ikke er omfattet af loven, såsom elvarme/varmepumpe med et elforbrug under 1500 kWh i december 2021, træpille- eller oliefyr.

  • Husstande, hvor manglende eller fejlagtige oplysninger i de anvendte datakilder kan henføres til personerne i husstanden. Dette omfatter eksempelvis ejere, der bor i husstanden og ikke har fået opdateret BBR-oplysninger omkring varmekilde den 1. januar 2022.

Om varmechecken

  • Der er afsat 2,5 mia. kr. i støtte til dem, der er hårdest ramt af de høje prisstigninger på varme i vinteren 2021-2022.

  • Den 10. august 2022 blev varmechecken automatisk udbetalt til over 400.000 husstande.

  • Varmechecken er et skattefrit engangsbeløb på 6.000 kr.

  • Læs mere på varmecheck.dk og få besked om åbning af ansøgningsportalen.

Kontakt

Varmecheckteamet på varmecheck@ens.dk.

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum