home a/s

Energirenovering af boligen: Vi tænker på pengene og ikke på miljøet

Del

Unge er mest motiveret af den grønne omstilling, viser ny undersøgelse. Stigende energipriser kan fyre op under interessen for at spare på varmen og dermed gavne klimaet

Mange boligejere skal have en økonomisk gulerod, hvis de skal bidrage til den vigtige kamp for at bringe CO2-udslippet ned. Foto: Palle Skov
Mange boligejere skal have en økonomisk gulerod, hvis de skal bidrage til den vigtige kamp for at bringe CO2-udslippet ned. Foto: Palle Skov

Over halvdelen af boligejerne tænker på besparelsen på varmeregningen frem for miljøet, når de skal energirenovere deres hjem.

Det viser en undersøgelse af danske boligejeres motiver for at energirenovere, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Realkredit Danmark.

Kun 12 % af boligejerne vil primært energirenovere boligen af hensyn til den grønne omstilling, 22 % for at få et bedre indeklima.

Den klart største gruppe, hele 52 % af boligejerne, vil renovere hjemmet for at spare penge.

Sagt på en anden måde: Mange boligejere skal have en økonomisk gulerod, hvis de skal bidrage til den vigtige kamp for at bringe CO2-udslippet ned.

Dén gulerod er lige vokset en hel del: Energipriserne tordner i vejret.

”En gennemsnitsfamilie vil få en ekstraregning på ca. 800 kr. alene på grund af de høje og stigende naturgaspriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark på baggrund af beregninger for Danske Banks modelfamilier med to voksne og to børn.

De stigende priser på el, olie og gas kan være med til at fyre op under interessen for at minimere omkostningerne, vurderer Home og Realkredit Danmark.

”Når man kan se sort på hvidt, at energiudgifterne stiger, kan det få nogle til at gøre deres bolig mere ’grøn’. Det vil også være en gevinst for klimaet,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Der er et stort potentiale for energiforbedringer i de danske boliger. Næsten 40 % af parcelhusene har et af de dårligste energimærker, nemlig E, F og G.

Unge er mest motiveret af den grønne omstilling

Undersøgelsen fra YouGov og Realkredit Danmark viser også, at boligejernes alder har stor betydning for, hvordan man prioriterer.

22 % af boligejerne i alderen 18-29 år vægter den grønne omstilling som deres førsteprioritet, hvorefter andelen falder og holder sig på godt 10 % for resten af boligejerne.

Og inkluderer man både 1. og 2. prioritet, så er det faktisk hele 50 % af de helt unge boligejere, som peger på grøn omstilling som en afgørende faktor for energiforbedringer.
Til sammenligning er denne andel på blot 23 % for boligejere i alderen 30-39 år.

”Det er bemærkelsesværdigt, at der er et sådant skifte i prioriteterne, når man krydser de 30 år,” mener Christian Hilligsøe Heinig.

Der er også en tendens til, at jo ældre man bliver desto større vægt tillægger man bundlinjebesparelser ved energiforbedringer af boligen.

Således er det ’kun’ 34 % af de helt unge boligejere i alderen op til og med 29 år, som har dette som førsteprioritet, og så stiger andelen ellers støt op mod 57 % af boligejerne i aldersgruppen +60 år.

Hele analysen fra Realkredit Danmark er vedhæftet herunder.

Nøgleord

Kontakter

Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom, Realkredit Danmark
Tlf: 4513 1972 - Mobil: 2498 2382 - mail: chei@rd.dk

Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker, home a/s
Tlf: 2043 3514 - mail: hehj@home.dk

Billeder

Mange boligejere skal have en økonomisk gulerod, hvis de skal bidrage til den vigtige kamp for at bringe CO2-udslippet ned. Foto: Palle Skov
Mange boligejere skal have en økonomisk gulerod, hvis de skal bidrage til den vigtige kamp for at bringe CO2-udslippet ned. Foto: Palle Skov
Download

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 181 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2021.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum