Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energidata sættes fri til gavn for forbrugerne

Del

Energinet.dk stiller fra i dag en række energidata frit til rådighed via en dataportal. Det er data om bl.a. energiproduktion fra vind og sol, C02-udledning og elpriser. Dataene kan bruges af bl.a. iværksættere, forskere og erhvervsliv til fx at give bedre forbrugeroplysninger i produkter, apps og serviceydelser.

En stribe data om CO2-udledning, energiproduktion, elpriser og elforbrug blev i dag officielt sat fri. Energinet.dk har nemlig gjort data tilgængelige og brugervenlige for iværksættere, forskere og alle andre. De forskellige energidata kan bruges til at udvikle nye produkter og services.

De frie og lettilgængelige energidata er et vigtigt skridt mod bedre forbrugerinformation om energi, og hvad den koster forbrugeren. Jeg ser for mig, at man i fremtiden får oplysninger om mængden af grøn energi og den aktuelle elpris, inden man fx starter sin vaskemaskine. Kun fantasien sætter grænsen,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Energinet.dk ligger inde med en stribe data om elsystemet, og om hvordan strømmen produceres og forbruges. Disse data er nu tilgængelige via Energi Data Service, der er en webportal for åbne data om energi.  Virksomheder kan med Energi Data Service fx udvikle en varmepumpe, der fortæller forbrugeren, hvor strømmen produceres, og hvor meget eller lidt C02 der udledes ved produktionen. Man kan også forestille sig, at forbrugeren kan indstille opladningen af sin elbil, så det sker, når der fx er over 80% grøn strøm i stikkontakten.

Vi får i fremtiden flere mobile enheder, robotter og intelligente produkter i vores hverdag. Og de frie energidata kan være med til at accelerere denne udvikling. Det giver forbrugerne helt nye muligheder for at forstå og tilpasse deres energiforbrug til gavn for pengepungen og den grønne omstilling” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Lanceringen af Energi Data Service skete på Folkemødet på Bornholm, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt gav omverdenen mulighed for at hente tal og data fra portalen.

Fakta

Energi Data Service er udviklet med input fra branchen og erhvervslivet, og Energinet.dk vil løbende lægge endnu flere data ud.

Funktioner i Energi Data Service:

• API adgang til data. Det vil sige maskine-til-maskine udveksling af data, som er en forudsætning for fx anvendelse af data i applikationer og tjenester.

• Download af data i gængse formater.

• Guides, der hjælper brugeren frem til data.

• Beskrivelser af data, datasæt og eventuelle sammenhænge i data.

• Et online forum til sparring og vidensdeling.

Datasæt i Energi Data Service:

• CO2-data om elproduktionen.

• Handel og elpriser

• Aggregerede forbrugs- og produktionsdata, samt data om import og eksport af el.

Læs for nærmere her.

Kontakter

Chris Hammeken
Presse
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
T: 41277294
M: chh@efkm.dk

Jesper Nørskov Rasmussen
Presse
Energinet.dk
T: 23338575
M: jnr@energinet.dk

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Invitation til pressemøde: Den globale energipolitiske dagsorden efter CEM923.5.2018 13:18pressemeddelelse

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er vært for det niende møde i Clean Energy Ministerial (CEM), der i år afholdes i Danmark. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale efter CEM. Herefter er der pressemøde med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, EU’s kommissær for klima og energi, Miguel Arias Cañete, samt Canadas viceenergimininister Kim Rudd. Tid og sted: Torsdag den 24. maj kl. 15.15 Eigtveds Pakhus Asiatisk Plads 2G 1401 København K. Program 15.15: Statsministeren holder afsluttende tale i plenarsalen – åben for presse. 15.30: Pressemøde med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, EU’s kommissær for klima og energi Miguel Arias Cañete samt Canadas viceenergimininister Kim Rudd i sal A. 16.00-16.05: Hollands underskrivelse af optagelse i CEM med den hollandske minister Eric Wiebes og Miguel Arias Cañete. Pressen kan tilmelde sig ved at sende en mail til: chrli@efkm.dk. Pressekort skal medbringes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum