Frederikshavn Kommune

Energibyen Frederikshavn skal vises frem til udlandet

Del

Danmarks officielle grønne brand, State of Green, har udnævnt Energibyen Frederikshavn Kommune som nyt udstillingsvindue. Energibyen og des konkrete resultater skal vises frem for udenlandske interesserede. Det er en ære for Frederikshavn Kommune, siger borgmester

Energibyen Frederikshavn fik Svend Auken-prisen på Socialdemokratiets kongres 2016. Modtager er projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen
Energibyen Frederikshavn fik Svend Auken-prisen på Socialdemokratiets kongres 2016. Modtager er projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen

Danmark har besluttet at være førende i grøn økonomisk vækst, og vil være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050, som det første land i verden. Og Frederikshavn Kommune har, som Danmarks første klimakommune, besluttet at det skal ske allerede i 2030. Det arbejder projektet Energibyen for hver dag, og er derfor nu optaget i en eksklusiv kreds af det fremmeste inden for grøn omstilling. I alt ni projekter skal vise det bedste Danmark har at byde på frem for udenlandske gæster:

”Når andre kan bruge vores resultater og erfaringer til noget, så er det klart, vi bliver stolte i Energibyen. Det er anerkendelserne, der skaber den stadig stigende interesse og strøm af henvendelser, som vi får fra fx virksomheder, der er interesserede i at høre mere om mulighederne i Frederikshavn Kommune. Vi skaber så mange samarbejder, som der er rum for, og vi har muligheder for mange flere. Vi får tilbud om projekter med rigtig stort potentiale, som vi skal turde kaste os ind i, for vi har kompetencer, virksomheder og vilje til stede her i Frederikshavn Kommune, ” siger projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen.

Energibyen skaber vækst

State of Green samler alle ledende danske spillere inden for klima, energi, vand og miljø og skaber relationer til internationale samarbejdspartnere, der bruger Danmark som rollemodel. State of Green arbejder for at udbrede kendskabet til den ambitiøse danske plan og de innovative løsninger, der er nødvendige for, at det sker. Det er på det praktisk orienterede område, at Energibyen Frederikshavn Kommune for alvor gør en forskel, både internationalt, regionalt og lokalt:

”Det er en stor ære for os i Frederikshavn Kommune at komme i dets selskab og få den opmærksomhed. Og det allerbedste er, at vi også kan se det og mærke det her i Frederikshavn Kommune, at Energibyen dag for dag skaber konkrete resultater, som skaber et brand af vores kommune, og som medvirker til at åbne muligheder i vores energi-vækstspor for virksomheder og interessenter,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

State of Green vil konkret bruge Energibyen Frederikshavn Kommune i arbejdet med at fremme danske interesser, ved at sende fx delegationer på besøg i kommunen. Samtidig medvirker udnævnelsen til at endnu flere ambassader, internationale møder og eksportfremstød efterspørger Energibyen som oplægsholder ved fx konferencer herhjemme og i udlandet.

State of Green er et offentligt/privat samarbejde oprettet af Staten, DI, Landbrug og Fødevarer, Dansk Energi og den danske vindindustri. HKH Kronprins Frederik er protektor for State of Green.

www.energibyen.dk

For yderligere oplysninger kontakt:

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune, +45 2032 4591

Nøgleord

Billeder

Energibyen Frederikshavn fik Svend Auken-prisen på Socialdemokratiets kongres 2016. Modtager er projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen
Energibyen Frederikshavn fik Svend Auken-prisen på Socialdemokratiets kongres 2016. Modtager er projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen
Download

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum