Frederikshavn Kommune

Energibyen Frederikshavn i Dubai med lokale energi-produkter

Del

Energibyen Frederikshavn er inviteret til at holde oplæg om bæredygtigt lokalt samarbejde på energitopmødet, Global Smart Energy Summit 2018, der afholdes i Dubai i den kommende uge. Med på turen er grønne energiløsninger fra virksomheder i Frederikshavn Kommune

Projektchef Poul Rask Nielsen mødes i Dubai med repræsentanter fra den danske ambassade og fra Grundfos. Begge møder har til formål at promovere lokale frederikshavnske virksomheder inden for vækstsporet energi og undersøge mulighederne for fremtidig eksport.

”Forventningen til møderne er blive klogere på forudsætningerne for eksport, og at gøre de to danske centrale aktører i Dubai bevidste om muligheden for samarbejde med rækken af frederikshavnske energirelaterede virksomheder. Vi kan både på konferencen og hos aktørerne gøre opmærksom på, at vi eksisterer, og at vi har interessante frederikshavnske varer, der også er egnet til markederne i denne del af verden,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn.

Tre produkter med

På den danske ambassade er det handelsattaché Astrid Svitzer Nielsen, der også er ekspert i grønne energi-løsninger, der tager imod Energibyen Frederikshavn. Hun skal introduceres for de mere end 50 virksomheder i Frederikshavn Kommune, som producerer energiprodukter, tilbyder energirådgivning, laver energiproduktion/distribution og uddannelses- og kompetencecentre indenfor energirelaterede ydelser.

Grundfos-mødet er interessant for de lokale virksomheder, fordi Grundfos har bygget ”Danish Green Hub Dubai”, der er en bolig, som samtidig er bæredygtigt showroom for danske løsninger og design, potentielt for produkter og løsninger som Energibyen Frederikshavn har med hjemmefra. Huset bruges til udstilling, møder, netværksarbejde, receptioner, konferencer og kompetenceudvikling af danske virksomheder, som er medlem af Act Now by Grundfos, der alle arbejder med bæredygtige løsninger.

”Jeg ser umiddelbart et match mellem de danske kvalitetsprodukter, som de lokale frederikshavnske virksomheder producerer, og så efterspørgslen i Dubai på skandinavisk kvalitet og unika. Mindst tre virksomheder er klar til at gå på markedet, deres produkter har vi med,” siger Poul Rask Nielsen.

Fakta:

De tre virksomheder som Energibyen Frederikshavn vil præsentere på møderne med er:

Holst Andersen Lightning A/S, som tilbyder LED kvalitetsbelysning til primært industri og kontor fra egen produktionsvirksomhed. Soft og Teknik A/S, som præsenterer sig selv som en virksomhed, der laver ”gourmet – el” dvs. mestrer opbygningen af kvalitetsprodukter inden for el fx komplicerede el-tavler kombineret med en brugervenlig flade, kendt er bl.a. Smiley panelet, som anvendes af beboerne i mange af Frederikshavn Boligforenings ejendomme, hvor de kan følge varme-, el-, vandforbruget og fugtigheden i deres lejligheder. Thin Elephants er en worldwide rådgivningsvirksomhed med fokus på vedvarende energi, som bistår med strategiudvikling- og implementering, projektudvikling og –ledelse og salg af virksomheder inden for energisektoren.

Se mere om energitopmødet på www.globalsmartenergysummit.com

For yderligere oplysninger kontakt:

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn, +45 2032 4591

Nøgleord

Billeder

Download
Download
Lene Grønning fra Grundfos udstillings hus i Dubai
Lene Grønning fra Grundfos udstillings hus i Dubai
Download

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum