Green Power Denmark

Energibranchen vil sikre loft over bonusser

Del
Uhensigtsmæssigt store bonusser skal være fortid i energibranchen. Det fastslår Green Power Denmarks adm. direktør Kristian Jensen, der sammen med branchens EjerForbrugerforum tager initiativ til at præcisere branchens anbefalinger til god selskabsledelse.

Energibranchen vil hurtigst muligt præcisere sine anbefalinger til god selskabsledelse i kølvandet på de seneste meldinger om bonusser på store millionbeløb til enkelte medarbejdere i selskaber, der driver engroshandel med energi.

Det handler blandt andet om at sikre, at bonusaftaler altid er udstyret med grænser eller ’caps’, sådan som det allerede sker i dag i langt de fleste tilfælde.

- Jeg har sammen med formanden for EjerForbrugerForum, som er organisationen for de valgte ledelser af andelsejede energiselskaber, aftalt at udvide den del af anbefalingerne, som har med vederlag at gøre. Anbefalingerne for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningsselskaber kan godt tåle at blive præciseret med hensyn til bonusaftaler og disses begrænsning. 2022 var på alle måder usædvanligt, men det er nok ikke sidste gang, at vi ser skvulp i energimarkederne og verdensordenen. Vi har derfor en presserende opgave i at sikre, at det ikke sker igen, og at der er fuld gennemsigtighed omkring vederlag i branchen, siger adm. direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen.

Forbrugerejede energiselskaber har i en årrække arbejdet efter et sæt skræddersyede anbefalinger for god selskabsledelse. Anbefalingerne minder om dem, der gælder for børsselskaber og andre selskabsformer, men de er tilpasset den ejerform, der er dominerende i de koncerner, der blandt andet driver det fintmaskede danske elnet, bygger ladeinfrastruktur til elbiler og har forsynet det meste af Danmark med fibernet. Samtidig driver nogle af selskaberne også engroshandel med energi på de internationale markeder.

De 23 anbefalinger, der gælder fra og med 2022, omfatter områder som for eksempel aktivt ejerskab, bestyrelsens sammensætning og rolle samt vederlagspolitik. Indtil nu har anbefalingerne om vederlag dog primært rettet sig mod den overordnede koncernledelse og bestyrelsen.

- Hverken vi eller vores medlemmer har noget ønske om at se så store bonusstørrelser igen, så derfor er der behov for at se nærmere på, hvordan anbefalingerne bør omfatte andre ledende medarbejderes bonusaftaler i moderkoncernerne og underselskaber, siger Kristian Jensen, som onsdag redegjorde for initiativerne over for klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard sammen med repræsentanter for Andel og Norlys.

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Historic Offshore Wind Agreement Fuels Denmark's Green Transition30.5.2023 22:10:12 CEST | Pressemeddelelse

Green Power Denmark, an organization representing the Danish power generation as well as industrial value chain, applauds a transformative political agreement on offshore wind energy. The agreement promises to generate significant volumes of affordable green electricity within just seven years, signaling a new era of green opportunities for the country. The agreement involves a decision on 20% state ownership in the offshore wind farms as well as establishment of minimum criteria on sustainability and social criteria as well as mandatory monitoring of nature impacts and establishment of a Marine Nature Fund.

Historisk aftale om havvind åbner for alvor porten til den grønne fremtid30.5.2023 19:18:41 CEST | Pressemeddelelse

Inden for syv år får vi så store mængder billig grøn strøm, at vi kan dække vores eget forbrug og begynde at eksportere grønne brændstoffer. Den politiske aftale om havvindmøller åbner porten til en helt ny verden af grønne muligheder, mener Green Power Denmark. Danmarks grønne erhvervsorganisation hilser det velkommen, at den statslige ejerandel er sænket fra 25 til 20 procent. Green Power Denmark har advaret mod en stor statslig ejerandel. Men den endelige aftale er heldigvis væsentligt mindre problematisk end regeringens oprindelige udspil.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum