Green Power Denmark

Energiagentur forudser kraftig vækst i antallet af elbiler

Del
Det globale salg af elektriske biler slog rekord i 2022 med ti millioner solgte biler. Det fremgår af en rapport udgivet af Det Internationale Energiagentur (IEA). Direktør John Dyrby Paulsen fra Dansk e-Mobilitet under Green Power Denmark kalder det for en milepæl.

Ti millioner solgte elbiler på et år er ny rekord. Men alt tyder på, at rekorden bliver slået igen i år – og i årene derefter.

- Jeg ser det som en milepæl, men det interessante er, at salget af elbiler oplever eksponentiel vækst. Oversat til dansk betyder det, at den grønne omstilling af transporten kommer til at gå stærk - endda meget stærkt i de lande, hvor rammevilkårene for den grønne omstilling af transportsektoren er i orden, fastslår John Dyrby Paulsen, direktør for Dansk e-Mobilitet.

Ifølge IEA-rapporten er der nu 26 millioner elektriske biler (rene elbiler og plugin-hybrid) på globalt plan. De elektriske biler udgjorde 14 procent af salget af nye biler i 2022, omkring ni procent i 2021 og under fem procent i 2020.

Kina er i spidsen med 60 procent af salget i 2022. Over halvdelen af verdens nye elektriske biler kører rundt på de kinesiske veje. Kina har allerede nu overopfyldt sit mål for ”grønne” biler i 2025.

- Kineserne har mange flere modeller at vælge imellem, end vi har, så IEA-tallene er et klart signal til Europa om at vågne op. Vi skal SÅ meget til at geare op, siger John Dyrby Paulsen.

Data fra IEA viser, at Europa er det næststørste marked elbiler. Salget steg med 15 procent fra 2021 til 2022, så hver femte nye bil kører på elektricitet.

I USA boomede markedet for elbiler med en vækst på hele 55 procent, så elbilernes markedsandel i bilismens kerneland nåede i 2022 op på otte procent.

IEA forventer kraftig vækst i det globale salg i 2023. Med 2,3 millioner solgte elbiler i første kvartal er året kommet i gang med fuld styrke. Salget i denne periode ligger 25 procent højere end samme kvartal sidste år. IEA forventer et samlet salg på 14 millioner elbiler i år, hvilket svarer til en vækst på 35 procent. Hvis det ender med at blive til virkelighed, vil elbiler udgøre 18 procent af det totale salg af biler i 2023.

- Tallene fra IEA er meget opmuntrende. Bilfabrikkerne gearer op for deres produktion, og det er tydeligt, at bilisterne har fået øje på elbilernes kvaliteter – både i relation til klima- og miljøforhold og køreegenskaber. Det ser ud til, at bilisterne elsker elbiler, siger John Dyrby Paulsen.

Nøgleord

Kontakter

Direktør John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet, 35 30 04 84.


Journalist Jesper Tornbjerg, Green Power Denmark, 22 75 04 70

Links

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Historic Offshore Wind Agreement Fuels Denmark's Green Transition30.5.2023 22:10:12 CEST | Pressemeddelelse

Green Power Denmark, an organization representing the Danish power generation as well as industrial value chain, applauds a transformative political agreement on offshore wind energy. The agreement promises to generate significant volumes of affordable green electricity within just seven years, signaling a new era of green opportunities for the country. The agreement involves a decision on 20% state ownership in the offshore wind farms as well as establishment of minimum criteria on sustainability and social criteria as well as mandatory monitoring of nature impacts and establishment of a Marine Nature Fund.

Historisk aftale om havvind åbner for alvor porten til den grønne fremtid30.5.2023 19:18:41 CEST | Pressemeddelelse

Inden for syv år får vi så store mængder billig grøn strøm, at vi kan dække vores eget forbrug og begynde at eksportere grønne brændstoffer. Den politiske aftale om havvindmøller åbner porten til en helt ny verden af grønne muligheder, mener Green Power Denmark. Danmarks grønne erhvervsorganisation hilser det velkommen, at den statslige ejerandel er sænket fra 25 til 20 procent. Green Power Denmark har advaret mod en stor statslig ejerandel. Men den endelige aftale er heldigvis væsentligt mindre problematisk end regeringens oprindelige udspil.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum