Ombold

Endnu flere skal spille MUR – STARK og OMBOLD fortsætter samarbejdet

Del
Succes med fodbold som inklusion: Byggemarkedskæden STARK og NGO’en OMBOLD fortsætter samarbejdet, der skal resultere i endnu flere hårde vristspark op ad en MUR.
STARK og OMBOLDs MUR-banen blev både anvendt som folkelig bane og inkluderende debatscene på folkemødet 2022
STARK og OMBOLDs MUR-banen blev både anvendt som folkelig bane og inkluderende debatscene på folkemødet 2022

Hvad får man, hvis man sætter byggemarkedet STARK og NGO’en OMBOLD sammen?

Det kunne lyde som starten på en vittighed, men det er det ikke. For byggemarkedet og NGO’en har samarbejdet siden 2021, og samarbejdet har været så succesfuldt og produktivt, at de nu er blevet enige om en to-årig forlængelse af samarbejdet.

Svaret på spørgsmålet er for resten, at man får en revolutionerende, inkluderende og udfordrende gentænkning af det klassiske skolegårdsspil, MUR.

Ideen om en officiel murbane med tilhørende regelsæt kan måske virke skør, men hvis man spørger direktøren i OMBOLD, Martin S. Pedersen, så lå det faktisk lige til højrebenet.

I OMBOLD arbejder vi hver dag med at inkludere så mange som muligt i spillet med den lille runde kugle. Vi har derfor stor viden om, hvordan man tilrettelægger fodboldaktiviteter, der på en og samme tid er udfordrende og inkluderende. På den anden side havde vi STARK, der har enorm ekspertise med byggeri, og derfor gav det pludselig sig selv, at vi da skulle bygge verdens første officielle murbane.”

Endnu mere MUR

STARK og OMBOLD har bygget en transportabel murbane og udviklet et officielt regelsæt, som bl.a. er blevet brugt ved OMBOLDs mesterskaber i fodbold, hvor udsatte og hjemløse fik mulighed for at prøve det nye spil. Men mur er ikke blot for mennesker i udsatte positioner – mur er for alle.

Der er nemlig blevet afholdt MUR-turneringer i flere af STARKs 78 danske byggemarkeder, og derudover var banen en indbygget del af STARK/OMBOLD-scenen på Folkemødet i 2022.

På folkemødet fungerede MUR-banen både som debatscene og en folkelig og inkluderende spilleplads for alle interesserede. Ungdomspolitikere, ordensmagten, gymnasieelever og mange flere prøvede kræfter med nyfortolkningen af det klassiske spil, og med deres blotte tilstedeværelse på MUR-banen, var de med til at sætte en tyk streg under MUR-spillets inkluderende væsen. For alle kan spille MUR!

I 2023 er målet, at MUR-banen skal inkluderes i endnu flere af OMBOLDs fodboldaktiviteter for mennesker i udsatte positioner og for STARKs kunder og leverandører. Samtidig skal MUR-succesen på Folkemødet gentages - blot med endnu mere ramasjang.

Vi er glade for, at vi kan fortsætte indsatsen med OMBOLD, for samarbejdet passer godt med vores DNA og værdier. Vi er gode til at bygge, og vi arbejder hele tiden på at gøre STARK til en inkluderende virksomhed for både vores medarbejdere og kunder. Med OMBOLD og MUR er vi med til at gøre en forskel for socialt sårbare og udsatte mennesker, og samtidig skabe nogle inkluderende og festlige fodbold-oplevelser for vores kunder” fortæller Britta Korre Stenholt, CEO i STARK.

Martin S. Pedersen supplerer:

Hos OMBOLD er vi naturligvis også glade for, at vi kan fortsætte samarbejdet med STARK. Det giver mening og rollefordelingen er klar. Vi bygger inkluderende fodboldfællesskaber, og STARK bygger fællesskabets omgivelser. Og vi er sikre på, at vi kan bygge videre på vores hidtidige succes, så endnu flere kan få fantastiske oplevelser på MUR-banen”.

Sen julegave til OMBOLD

Men for OMBOLD stopper de gode nyheder ikke her. Selv om julen for længst er overstået, har STARK netop overbragt OMBOLD en sen julegave.

I gaven lå en donation på hele 100.000 kr., som OMBOLD kan benytte i deres forandringsskabende arbejde for mennesker i udsatte positioner. Beløbet kommer dels fra STARKs leverandører og dels fra STARK selv.

Kontakter

Billeder

STARK og OMBOLDs MUR-banen blev både anvendt som folkelig bane og inkluderende debatscene på folkemødet 2022
STARK og OMBOLDs MUR-banen blev både anvendt som folkelig bane og inkluderende debatscene på folkemødet 2022
Download

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en, OMBOLD, er med Hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte, mennesker ramt af hjemløshed og psykisk sårbare. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Socialpsykiatrien i Esbjerg skal bruge idræt og bevægelse som pædagogiske værktøjer9.3.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mennesker i udsatte positioner kæmper ofte med at håndtere livet i egen bolig. Det kan resultere i social isolation og ensomhed. Gennem en idrætscertificering, der bygger på den pædagogiske tilgang og erfaringer fra OMBOLD, VIA University College, WeShelter, skal idrætten gøres til en aktiv del af det pædagogiske arbejde i socialpsykiatrien i Esbjerg Kommune. Målet er, at flere af Esbjergs udsatte borgere vil kunne sparke ensomheden og den sociale isolation til hjørne med idrætten som tryg følgesvend.

Som 16-årig mistede Michele grebet om livet: - Hjemløselandsholdet blev mit trygge frirum25.1.2023 10:20:28 CET | Pressemeddelelse

At være en del af det danske Hjemløselandshold, handler om meget mere end spillet på banen. Når spillerne bliver udtaget til Hjemløselandsholdet, takker de også ja til at blive en del af et 1-årigt udviklingsforløb, der styrker deres fodboldmæssige kompetencer, men samtidig også styrker deres sociale og mentale kompetencer. For Michele, der er tidligere spiller på hjemløselandsholdet, blev Hjemløselandsholdet et frirum fra et kaotisk liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum