Guldborgsund Kommune

Endnu flere børn og unge skal være en del af et foreningsfællesskab

Del

Broen Guldborgsund, DGI Storstrømmen og Guldborgsund Kommune vil have endnu flere børn og unge til at være en del af de lokale idrætsforeninger. Derfor er de tre aktører nu gået sammen om et projekt, der skal realisere det mål.

Frivillige og børn til fodboldturnering. Foto: Ingrid Riis Hovgaard
Frivillige og børn til fodboldturnering. Foto: Ingrid Riis Hovgaard

Formålet med projektet er, at børn, der ikke allerede er en del af foreningslivet, får mulighed for at blive det.

De tre aktører planlægger at søge støtte til projektet hos Liljeborgfonden, Trygfonden og Socialstyrelsen.

Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg har på deres seneste møde valgt at reservere 100.000 til projektet, hvert år de næste tre år. Midlerne frigives, hvis projektet opnår støtte hos de ansøgte fonde og kan føres ud i livet.

Projektet er en del af kommunens indsatsområde Bevæg dig for livet, som vil give flere mennesker muligheden for og redskaberne til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse, ser et stort potentiale i projektet.

”Der er allerede et tæt samarbejde mellem de tre aktører, og jeg håber, at vi får lejlighed til at udbygge det gennem projektet her – til gavn for børn og unge i Guldborgsund. Vi ønsker at alle børn skal have mulighed for at dyrke og udnytte deres potentiale, og vi ved at de mange forskellige fællesskaber, som vores foreninger repræsenterer, er med til at danne børn og unge, udvikle deres kompetencer og giver dem mulighed for at lære sig selv at kende, og det er netop det, projektet her skal medvirke til,” siger Martin Lohse.

Særligt de gode relationer og erfaringerne de tre aktører imellem gør også, at man hos DGI Storstrømmen tror på, at projektet kan blive til stor gavn for børn og unge i Guldborgsund.

”Vi tror rigtig meget på at kombinere selve brobygningen til foreningslivet med økonomisk støtte, og vi har gennemført andre lignende projekter, hvor vi har haft stor succes. Det tror vi på, at vi også kan gøre i Guldborgsund, hvor vi jo allerede har rigtig gode erfaringer med at samarbejde med vores visionskommune, blandt andet om et lignende projekt i Lindholm, som Trygfonden yder støtte til, og også med Broen Danmark, som blandt andet også er en del af vores projekter i andre kommuner,” fortæller Henrik Holmer, som er formand i DGI Storstrømmen.

”I Broen Guldborgsund har vi i flere år støttet 300 børn i målgruppen, som har behov for hjælp til kontingent og udstyr for at kunne deltage i en fritidsaktivitet. For at komme i kontakt med flere udsatte børn i målgruppen, skal der en mere opsøgende og støttende indsats til. Den arbejdsopgave kan en frivillig forening som Broen Guldborgsund ikke løfte alene. Da muligheden for et stærkt samarbejde mellem DGI og Guldborgsund Kommune viste sig, var vi derfor straks klar til at være med i arbejdet. Vi håber meget, at vores fælles indsats vil bære frugt. Sammen kan vi gøre en forskel for de udsatte børn, som har behov for ekstra støtte for at lykkes med at blive en del af fællesskabet i en fritidsaktivitet,” udtaler Lau Jensen, formand i Broen Guldborgsund.

De tre samarbejdspartnere håber, at projektet kan realiseres, og mener, at det efterfølgende har potentiale til at blive udbredt til de 31 andre danske kommuner, som har en lokalafdeling af Broen Danmark.

Om DGI Storstrømmen og Broen Guldborgsund

DGI Storstrømmen arbejder for at styrke de frivillige foreningers ramme om idræt med vægt på fællesskab, bevægelse og sundhed for at fremme foreningslivets folkeoplysende kvaliteter.

Broen Guldborgsund er en frivillig forening under Broen Danmark, som giver hjælp og støtte til socialt udsatte børn og unge i Guldborgsund Kommune.

Kontakter

Jimmy Langelund, konsulent DGI Storstrømmen, 42 43 08 62
Lau Jensen, Broen Guldborgsund, 20 76 41 45

Billeder

Frivillige og børn til fodboldturnering. Foto: Ingrid Riis Hovgaard
Frivillige og børn til fodboldturnering. Foto: Ingrid Riis Hovgaard
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum