De Danske Bilimportører

Endnu en måned med kraftigt fald i bilsalget i Midtjylland

Del

Med blot 9.912 nye personbiler på landsplan i den forgangne måned fortsatte det nedslående bilsalg fra januar desværre endnu en måned. Det negative bilsalg gjorde sig også gældende i Region Midtjylland, hvor der blev indregistreret 38,8 procent færre personbiler end i februar i fjor.

Februar måned endte også med at stå i coronaens tegn. Det smittede af på tilgangen af nye personbiler i Danmark, som var hele 33,9 procent lavere end samme måned sidste år. I Region Midtjylland blev der indregistreret 1.785 nye biler. Det er markant færre end sidste år, hvor der i gennemsnit blev indregistreret 3.260 nye biler om måneden.

Årsagen til det lave bilsalg skal findes i den skrappe nedlukning af detailhandlen de seneste måneder, der blandt andet har betydet, at potentielle bilkøbere ikke har kunnet komme på besøg hos forhandlerne. Alternativerne såsom ”hjemme-fremvisninger” og prøveture fra hjemmeadressen har desværre ikke kunnet generere den normale kundeaktivitet. 

Derfor er den netop iværksatte genåbning af detailhandlen rigtig gode nyheder for den hårdt prøvede bilbranche, som foruden corona-nedlukning, også i efteråret kæmpede med lave salgstal grundet langstrakte afgiftsforhandlinger. Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører udtaler:

 ”Med genåbningen af landets bilforhandlere er der udsigt til, at de midtjyske bilforhandlere kan begynde at indhente vinterens tabte salg. Genåbningen sidste sommer viste, at kunderne vender hurtigt tilbage, når butikkerne får lov til at slå dørene op. Denne gang er det med lidt flere restriktioner og forholdsregler end i sommer, men vi håber og tror på, at det samme, overordnede mønster vil gøre sig gældende igen.”

De opladelige biler fortsat på ret køl

Trods den generelle salgsnedgang i regionen holder de opladelige biler kursen. Ligesom i februar sidste år var omkring 3 procent af alle nyregistreringer elbiler i den forgangne måned. Yderligere 16,8 procent var plug-in hybrider, hvilket er 13,5 procentpoint flere end samme måned sidste år. Samlet endte den opladelig salgsandel på 20,0 procent i Region Midtjylland i den forgangne måned.

”De grønne biler holder momentum trods svære betingelser. Det er imponerende. De opladelige biler benytter ny teknologi, som stadig er nyt land for mange bilister. Alligevel er en stor andel af bilkøberne i februar hoppet med på den grønne vogn, selvom de ikke har kunnet komme på besøg hos forhandlerne og se, føle og mærke fremtidens biler. Det vidner om stor tillid til de grønne biler hos midtjyderne,” siger Mads Rørvig.

Mest populære bilmodeller

Pressefoto 
Mads Rørvig: Klik her

Fakta
De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kontakter

Sara GabrielsenPublic affairs- og kommunikationskonsulent

Kontakt for data og statistik.

Tlf:71119491slg@bilimp.dk

Billeder

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum