Kræftens Bekæmpelse

Endelig noget til rygerne

Del

Nu kommer der endelig noget til rygerne fra Kræftens Bekæmpelse. Dog med tilføjelsen 'Du skal bare lige stoppe først'. I februar skal udsigten til et rejsegavekort på 50.000 kroner til Atlantis Rejser nemlig få danskere, der ryger, til at melde sig til en konkurrence om at holde sig røgfri i en måned.

Mange, som ryger, ønsker at holde op. Men det er svært, og der skal ofte flere forsøg til. Men flere studier viser, at netop konkurrencer er et effektivt middel til at kvitte tobakken.

- Med konkurrencen vil vi skabe en anledning til at give rygestoppet en chance, og tidligere erfaringer viser at cirka hver fjerde holder sig røgfri efter deltagelse i en konkurrence som denne, fortæller projektleder i Kræftens Bekæmpelse, Karin Mejding.

App øger vinderchance

Der er derfor høje forventninger til effekten af konkurrencen, som kombineres med et andet velafprøvet middel til rygestop, nemlig rygestopprogrammet e-kvit, der giver støtte gennem personlige beskeder, film og mulighed for at skrive sammen med andre i samme situation.

- Når man tilmelder sig konkurrencen, tilmeldes man samtidig e-kvit, og med den støtte og opbakning, som e-kvit tilbyder, hjælpes man godt på vej i sit rygestop, siger Karin Mejding.

Selvom et rygestopforløb er alvor for den, som vil blive røgfri, er konkurrencens blikfang en humoristisk film, der skal skabe opmærksomhed hos målgruppen rundt omkring på internettet.

Tilmelding inden 28. februar

Det er muligt at tilmelde sig indtil den 28. februar med 1. marts som stopdato. Derefter handler det om at holde sig røgfri i hele marts måned. Kun voksne, som ryger dagligt, kan deltage i konkurrencen. Vinderen, som findes ved lodtrækning, skal være villig til at stå frem med navn og foto.

Se kampagnefilmen og læs mere om konkurrencen på: 

https://vind.ekvit.dk/

Kontakter

Karin Mejding
Projektleder, Kræftens Bekæmpelse
tlf. 3525 7674
Email: mejding@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum