Ingeniørforeningen, IDA

Endelig forlader vi det analoge sovekammer

Del

Det Digitale Vækstpanels anbefalinger er et tiltrængt løft til vores digitale tidsalder. Men vi skal også sikre os, at vi i fremtiden kan understøtte vores digitale førerposition ved ikke kun at tiltrække og fastholde de nødvendige kompetencer i det private, men også i den offentlige sektor.

Det er 33 relevante og tiltrængte anbefalinger, Det Digitale Vækstpanel kommer med i dag. Især Teknologipagten vækker begejstring hos IDA, fordi den fokuserer på, at Danmark i mange år har forsømt at uddanne den arbejdskraft, som erhvervslivet står og skriger på.

Erhvervs- og vækstminister, Brian Mikkelsen (K), påpeger i denne forbindelse, at vi i de kommende 10 år kommer til at mangle knap 20.000 medarbejdere med IT-kompetencer. Især er der mangel på ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og faglærte med teknisk baggrund.

”Mange af initiativerne fra Vækstpanelet kan være med til at løfte Danmark ud af det analoge sovekammer og ind i en ny digital tidsalder. Nu har vi fået Teknologipagten, og det kommer forhåbentligt til at smitte af mange år fremover på erhvervslivet. Men vi skal samtidigt sikre os, at det offentlige også er rustet til at tiltrække de nødvendige kompetencer, så både det private og det offentlige er klar at omfavne digitaliseringen,” siger Per Diget, formand for IDAs Erhvervs- og Vækstudvalg.

En ny og endnu ikke offentliggjort IDA-analyse viser, at det offentlige kan have udfordringer i kampen om de digitale talenter. Vi har spurgt, hvad der kan motivere IDA’s IT-professionelle til at skifte sektor, og halvdelen svarer, at de vil have mere i løn og/eller bedre bonus. I og med det offentlige ikke er lønførende, kan det offentlige få vanskeligheder ved dels at løfte sig selv ind i den digitale tidsalder og dels ved at understøtte den digitale transformation i det private.

”Hvis Danmark skal få del i værditilvæksten, så kræver det, at der kommer mere fokus på kompetenceløft og mindre på sparerunder i det offentlige. Det er især på den korte bane, det offentlige kan være pressede, for når visioner og handlingsplaner for det offentlige sættes i søen, glemmer man ofte at have fokus på, om medarbejderne har de rette kompetencer til at løfte visionerne sikkert i havn. Men hvis Teknologipagten lykkes, ser det godt ud for fremtidens digitale Danmark – både i det private og i det offentlige,” siger Per Diget. 

Kontakter

Kontakt presserådgiver Tina Splidsboel tlf. 60 666 700 - mail: tsp@ida.dk 

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum