Ingeniørforeningen, IDA

Endelig bliver forskningen prioriteret

Del

Regeringen vil afsætte 1 milliard kroner til grøn forskning i sit finanslovsforslag. En god begyndelse efter flere år med besparelser på området, mener IDA.

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.
Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.

Hvis Danmark skal i mål med den grønne omstilling og nå et ambitiøst mål om en reduktion i CO2-udledningerne med 70 procent i 2030, skal der investeres massivt i forskning. Vi har ikke alle de teknologiske løsninger liggende på hylden og klar til brug, og derfor er der tilfredshed i Ingeniørforeningen, IDA med regeringens finanslovsudspil på dette område. Her vil man afsætte omkring 1 milliard kroner til ny grøn forskning.

”Det er en god prioritering fra regeringens side. Vi skal investere markant flere penge i forskning generelt og særligt i grøn forskning, for det er her, at løsningerne til at løse klimaudfordringerne skal findes. Men vi er langt fra i mål set fra vores bord. Danmark bør have en ambition om at investere 1,5 procent af BNP i offentlig forskning, og regeringens udspil fastholder os på ca. 1 procent af BNP,” siger Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.

IDA noterer sig med tilfredshed, at regeringen lægger op til at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag, der har forpligtet undervisningsinstitutionerne til at spare 2 procent om året.

”Viden er det råstof, Danmark skal leve af, og det har været trist at se på grønthøsteren køre bevidstløst rundt på uddannelsesinstitutionerne. Vi får hårdt brug for dygtige og velkvalificerede medarbejdere til både den grønne og den digitale omstilling, og derfor er det godt, at regeringen prioriterer at investere i fremtiden,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Kontakter

Søren Lorentzen, presserådgiver i IDA, mail: slr@ida.dk / tlf: 51 85 17 64

Billeder

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.
Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.
Download

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum