Hedensted Kommune

En velfærd der kan bære

Del

Ny publikation fra Hedensted Kommune og Mandag Morgen skal inspirere politikere, ledere og medarbejdere i det daglige arbejde med fremtidens velfærd.

”Bæredygtig velfærd kræver at både politikere og embedsværk begynder at arbejde på ny måder.” 
Sådan indledes publikationen ”En velfærd der kan bære – Hedenstederne finder nye veje”. Det er borgmester Kirsten Terkilsen fra Hedensted Kommune, der sætter ord på forudsætningerne for at nytænke den kommunale velfærdsproduktion.
Hedensted er en af de kommuner i Danmark, der først begyndte at gen– og nytænke sin eksistensberettigelse. For hvad er en kommune egentlig sat i verden for?
Svaret i Hedensted er fire og kun fire kerneopgaver, der tager klart afsæt i borgeren. Dette kombineres med et skarpt fokus på samarbejdet med borgeren og dennes netværk, de lokale virksomheder, foreninger mv.
Det er flotte ord, vil nogen sige, men hvordan får man det til at fungere i praksis? Nogle af svarene finder man i en ny 52-siders publikation, som Hedensted Kommune har lavet i samarbejde med ugebrevet Mandag Morgen.
Publikationen indeholder 6 lokale cases og en række artikler, der har det klare formål at inspirere kommunens politikere, ledere og medarbejdere til fortsætte arbejdet med de fire kerneopgaver samt øge det tværgående samarbejde i organisationen og graden af samskabelse.
”Den omstilling, vi er i gang med, kræver både udvikling i kompetencer og faglighed, men i høj grad også i den måde, vi tænker på. En af de store udfordringer er at få sat konkrete billeder på - Hvordan kan det at arbejde med bæredygtig velfærd egentlig se ud?”, fortæller Jesper Thyrring Møller, Kommunaldirektør i Hedensted.
Med publikationen følger powerpoint-præsentationer med opgaver og refleksionsspørgsmål, som lederne kan bruge sammen med medarbejderne. På et fælles ledermøde den 20. maj blev kommunens 120 ledere præsenteret for materialet, hvorefter de testede opgaverne i fællesskab. Dermed er lederne i Hedensted Kommune klar til at tage næste skridt sammen med de ca. 4.000 medarbejdere.
Læs publikationen: https://issuu.com/hedenstedkommune/docs/en-velfaerd-der-kan_baere

Kontakter

For mere information:
Kirsten Terkilsen, Borgmester, 2449 3820
Jesper Thyrring Møller, Kommunaldirektør, 2925 6511

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l