Dansk Byggeri

En værktøjskasse fra Dansk Byggeri til Morsø Kommune

Del

Dansk Byggeri Nordjylland og Morsø Kommune har drøftet forskellige bygge- og anlægstemaer på det årlige dialogmøde. Der var ros fra byggeriet til flere erhvervsvenlige tiltag og en opfordring til at anvende byggeriets juridiske aftalegrundlag AB18 uden afvigelser og døgnåbent på genbrugspladsen.

Repræsentanter fra Dansk Byggeri Nordjylland samt Morsø Kommune har netop været samlet til dialog- og opfølgningsmøde. I år fik borgmesteren overrakt en værktøjskasse med forskellige tilbud fra Dansk Byggeri. Tilbuddene kan medvirke til at løse nogle af de udfordringer, som både branchen og kommunen står overfor.

- Vi præsenterede forskellige redskaber, blandt andet Dansk Byggeris nye rekrutteringsstrategi og virksomhedsbank. I vores virksomhedsbank tilbyder flere bygge- og anlægsvirksomheder sig i forhold til en tættere kontakt mellem folkeskolerne og vores branche, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

Han deltog i mødet på Morsø Rådhus sammen med Erik Yde og Poul Bak Pedersen, som er de lokale repræsentanter i Dansk Byggeri.

Samarbejde med kommune og erhvervsråd
- Lokalt kvitterede vi for et godt samarbejde mellem Morsø Kommune og bygge- og anlægsbranchen. Jeg synes vi har haft en god dialog med Morsø Kommune og Erhvervsrådet i løbet af året om emner af betydning for branchen, siger Poul Bak Pedersen.

På mødet drøftedes emner som genbrugspladser, byggesagsbehandling og udbudspolitik.

Henrik Holm anbefalede borgmester Hans Ejner Bertelsen at anvende det nye aftalegrundlag AB18 uden fravigelser. Der blev også fremlagt forslag til døgnåbent på genbrugspladsen, og endelig et forslag om at hæve bagatelgrænsen for, hvornår virksomheden skal stille økonomisk garanti for bygge- og anlægsprojekter, til 1.000.000 kroner.

- Disse tiltag vil gøre det lettere at drive håndværksvirksomhed på Mors, siger Henrik Holm.

Morsø Kommune bruger allerede nu i udstrakt grad aftalegrundlaget, som det foreligger, og borgmesteren takkede for de øvrige forslag. Han synes, de lyder fornuftige og lovede, at kommunen vil vurdere dem grundigt.

Mange bygge- og anlægsprojekter
På mødet informerede borgmesteren om de kommende kommunale bygge- og anlægsprojekter i kommunen. Der er glædeligvis gang i mange aktiviteter i Morsø Kommune.

- Fra kommunens side har vi stor fokus på byggesagsbehandlingen, og forsøger at være fleksible i den daglige sagsbehandling. Vi prioriterer den tætte kontakt med virksomhederne højt. Det sker blandt andet ved at holde et dialogmøde som dette, men også i den jævnlige kontakt mellem kommunen, borgerne og virksomhederne. Det vil vi fortsætte med i de kommende år, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen. Erik Yde tilkendegav, at der var stor tilfredshed med den fleksibilitet, der er i kommunens sagsbehandling.

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse
Morsø Kommune har allerede en målrettet indsats for at fremme interessen for håndværksfagene blandt kommunens unge, som kommunen blandt andet arbejder tæt sammen med Dansk Byggeri og de lokale håndværksvirksomheder om. 49 procent af de unge har således valgt en erhvervsuddannelse.

- Samarbejdet med erhvervslivet er nøglen til flere unge i byggeri og håndværk, udtaler Hans Ejner Bertelsen.

Begge parter ser frem til at fortsætte og udbygge de gode relationer mellem kommunen, de lokale bygge- og anlægsvirksomheder og Dansk Byggeri.

På Dansk Byggeris årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed rykkede Morsø Kommune seks pladser frem til en plads som nummer 29. Kommunen er dermed den næst mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland efter Thisted.

Kontakter

Borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen, mobil 24 79 22 85
Formand for Dansk Byggeri Sydjylland Henrik Holm, mobil 24 88 71 71
Lokalforeningsformand i Byg Morsø Poul Bak Pedersen, mobil 20 33 17 71

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum