Guldborgsund Kommune

En uge i forskningens tegn

Del

I den kommende uge starter forskningsfestivalen, Vores Viden. Festivalen er skabt i et partnerskab mellem en lang række lokale aktører, som er gået sammen om at skabe en uge i forskningens tegn. Festivalen er en del af den landsdækkende videnskabsfestival, Forskningens Døgn, der trods navnet varer en uge med over 700 events og mere end 75.000 besøgende. Alle ugens begivenheder er gratis og åbne for alle.

Ugen skydes bogstaveligt talt i gang med et spændende Sciences show på Nykøbing F. Teater den 24. april kl. 15. Her vil studerende fra Roskilde Universitet trylle med fysiske formler og få det til at boble med kemiske reaktioner. Showet er åbent for alle – børn, voksne og ældre.

Onsdag, den 24. april afholder Nykøbing Katedralskole et foredrag med historieforsker, Jesper Boldsen, om at bruge skeletter, fortidens kirkegårde og gravpladser som kilder til historieskrivning.

Om eftermiddagen torsdag den 25. april er der foredrag i byrådssalen om tiltrækning af unge, talentfulde medarbejdere. Museum-Lolland-Falster er samtidig vært for en live-streaming om kranier og kold krig med studieinterviews og fortællinger direkte fra Koldkrigsmuseet på Stevns og de arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn. Samme aften afholder SOSUskolen foredrag med Jesper Larsen Mærsk om hverdagen med fremskreden kræft, og hvad der har betydning i den sidste tid. Herefter er der rundvisning på SOSUskolen.

Fredag, den 26. april afholder Fuglsang Kunstmuseum to foredrag med Susanne Bangert og Liza Kaaring om artikelskrivning og om Edvard Munchs venskab med den glemte danske digter, Emanuel Goldstein.

Lørdag, den 27. april afholder Middelaldercentret pilgrimsvandring. Mødestedet er Krønge kirke og ruten er på 20,5 km. med afslutning ved Domkirken i Maribo og bus retur til Krønge kirke.

Mandag, den 29. april er der foredrag i byrådssalen med forsker Signe Bruskin om foranderlighed på arbejdspladsen.

Forskningsfestivalen afsluttes med et bredt spektrum af events den 30. april. På VUC Storstrøm kommer Vincent F. Hendricks for at fortælle om digital dannelse. Absalon åbner dørene for at foredrag om Lolland-Falster Undersøgelsen med Zerana Andersen. Festivalen afsluttes med et foredrag, der er arrangeret i et samarbejde mellem REFA og CELF, hvor Thomas Fruergaard Astrup fra Danmarks Tekniske Universitet fortæller om affaldssortering, og hvordan man kan leve mere bæredygtigt.

Det samlede program kan findes på Guldborgsund Kommunes hjemmeside www.guldborgsund.dk/voresviden.

  

Om Vores Viden og Forskningens Døgn

Forskningsfestivalen Vores Viden er en del af Forskningens Døgn, som er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med ca. 700 events og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. til den 30. april. I løbet af Forskningens Døgn kan man opleve mange forskellige typer events, der formidler forskning for børn, unge og voksne. Målet for festivalen er at etablere mødesteder mellem forskere og borgere samt at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation kan være med til at løse samfundets udfordringer. Læs mere på www.forsk.dk.

 

Kontaktoplysninger

Stine Rasmussen, konsulent, 2518 1830 / stira@guldborgsund.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Udvalg vil have udlejningsboliger godkendt inden lejer flytter ind23.2.2021 08:33:22 CETPressemeddelelse

Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune ønsker, at visse udlejningsboliger godkendes af kommunen inden de lejes ud. Udvalget vil nemlig gøre brug af den ”anmelderordning”, som Folketinget i december gav kommunerne, som værktøj til at forhindre udlejning af dårlige boliger. Hvorvidt anmelderordningen bliver en del af kommunens boligsocialeindsats, skal byrådet tage endelig stilling til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum