DI - Dansk Industri

En stor dag for dansk forsvarsindustri

Del

En stor dag for den danske forsvarsindustri. Sådan lyder kommentaren fra Dansk Industri til overdragelsen i dag af Danmarks nye kampfly, F35, fra den amerikanske producent, Lockheed Martin til Forsvaret.

- Det er en stor dag for dansk forsvarsindustri. Mange års indsats i Danmark kulminerer med det første dansk F35-fly. I Dansk Industri håber vi, at vores status som medproducent på F-35’eren vil sikre det danske erhvervsliv flere ordre på højteknologi, et løft af kompetencer og ekstra arbejdspladser i fremtiden, siger direktør for forsvars- og aerospaceindustrien i DI, Joachim Finkielman.

- Danmark har opnået en privilegeret adgang til USA og de øvrige partnere i programmet. Så det er mere end et stort industriprojekt. Det er også en sikkerhedspolitisk alliance på forfront af teknologien.

Beslutningen om købet af 27 F35 kampfly blev truffet i 2016. Det skal afløse F-16, som det danske flyvevåben har haft i 40 år. Flere danske virksomheder med Terma i spidsen har siden 2002 været engageret i projektet og over flyets levetid er det forventningen, at vi kan opnå ordre på for ca. 16 mia. kr. til flyets produktion. Hertil kommer mulighed for opgaver relateret til drift og vedligeholdelse af flyene.

- Det er et scoop for de højteknologiske virksomheder i forsvarsindustrien, men også for de mange dygtige medarbejdere, som med deres kompetencer bidrager til flyet og dermed til dansk eksport, siger Joachim Finkielman.

- Industrien bidrager til at skabe tætte relationer til vores vigtigste allierede, og grobund for et tæt operativt samarbejde med USA og andre nære allierede i NATO som Holland og Norge.

Dansk forsvarsindustri omsætter for små 4 mia. kr. om året – 80 pct. er eksport. Branchen leverer tunge faglige kompetencer, bidrager med f.eks. sensorer til overvågning, it og beskyttelse.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Joachim Finkielman, tlf. +4561871540, e-mail jofi@di.dk, eller presserådgiver hos DI Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum