Cyklistforbundet

En stærk jury skal finde Årets Cykelskole 2018

Del

Den 11. oktober 2018 udnævner Cyklistforbundet Årets Cykelskole. Det sker som en del af børnemotionskampagne Alle Børn Cykler 2018. Årets prismodtager findes af en stærk jury med repræsentanter fra både politik og organisationer.

Årets Cykelskole 2018: At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser, sundhed og selvtillid. Foto: Cyklistforbundet og Mikkel Østergaard.
Årets Cykelskole 2018: At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser, sundhed og selvtillid. Foto: Cyklistforbundet og Mikkel Østergaard.

I juryen bag Cyklistforbundets pris Årets Cykelskole 2018 sidder:

 • MF og transportordfører, Rasmus Prehn (A)
 • By- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V)
 • Bestyrelsesmedlem i DGI, Annette Vilhelmsen
 • Bestyrelsesmedlem i Skole & Forældre samt medlem af forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, Janus Boye
 • Transportdirektør i DI/Dansk Industri, Michael Svane
 • Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, glæder sig over, at en så stærk og bred jury skal vurdere de indkomne nomineringer til prisen.

- Det lover godt for vores børns fremtid, når så forskellige aktører bakker op om børns cykling, siger Klaus Bondam og fortsætter:

- Der er mange og store fordele at høste, når børn cykler og bevæger sig mere i hverdagen. Daglig cykelmotion giver sunde børn, der lærer bedre i skolen. At kunne cykle giver også børn frihed, oplevelser og selvtillid.

ALLE LANDETS SKOLER ER INVITERET

Alle landets skoler med en stærk cykel- og trafikprofil inviteres til at nominere sig til prisen som Årets Cykelskole.

Prisen uddeles som en del af børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler 2018, som Cyklistforbundet gennemfører i samarbejde med TrygFonden. 

Cyklistforbundet vil med prisen at anerkende de mange skoler, der er optaget af at få flere børn til at cykle i hverdagen – og at inspirere andre forældre, skoler og lokalsamfund til at sætte cykelglæde, aktive transportvaner og sikre skoleveje på dagsordenen i eget lokalområde.

- Det gør en forskel, når skoler er med til at gøre cyklen til en naturlig del af et aktivt børneliv. Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne, siger Klaus Bondam.

Prisen uddeles den 11. oktober. 

ALLE BØRN CYKLER: TO HJUL - MASSER AF EVENTYR

 • Over 100.000 elever forventes at deltage i kampagnen, der kører på skoler over hele landet de to første uger i september.
 • Kampagnen skal under temaet ’To hjul – masser af eventyr’ inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.
 • I kampagneperioden den 3.-16. september dyster klasserne om at cykle så mange dage som muligt. Hver cykeldag giver point til den afsluttende præmielodtrækning. Cykling med hjelm giver dobbelt point.
 • Kampagnen tilbyder også undervisningsmaterialer, hvor eleverne i forskellige fag kan arbejde fagligt med cyklen som udgangspunkt
 • Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med TrygFonden.

Se kampagnefilmen 'Ta' smutvejen! På to hjul venter eventyret lige rundt om hjørnet'

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Årets Cykelskole 2018: At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser, sundhed og selvtillid. Foto: Cyklistforbundet og Mikkel Østergaard.
Årets Cykelskole 2018: At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser, sundhed og selvtillid. Foto: Cyklistforbundet og Mikkel Østergaard.
Download

Links

Information om Cyklistforbundet

At kunne cykle giver frihed, glæde og oplevelser. Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang. Op mod 300.000 børn og voksne deltager årligt i vores aktiviteter. Vi har lokalafdelinger og repræsentanter over hele landet og er en del af paraplyorganisation European Cyclists’ Federation.
 
Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

VI CYKLER TIL ARBEJDE: Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO214.6.2019 12:11:13 CESTPressemeddelelse

Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn. 59.144 danskere deltog i maj i Cyklistforbundets årlige motionskampagne og cyklede i alt 9 mio. kilometer. Det svarer til 233 friske cykelture rundt om Jorden. Var de mange kilometer kørt i bil, havde det belastet kloden med over 1,5 mio. kg CO2.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum