Beskæftigelsesministeriet

En stadig større del af de fordrevne fra Ukraine arbejder

Del

En stadig større del af de fordrevne fra Ukraine er kommet ind på det danske arbejdsmarked. I juli er 4.258 personer i job, svarende til 36 pct. af dem der står til rådighed, viser foreløbige tal for juli måned.

Antallet af fordrevne ukrainere på danske arbejdspladser er støt stigende. Der er foreløbigt registreret 4.258 personer i beskæftigelse i juli måned, og det tal forventes at stige i takt med efterregistreringer fra virksomhederne. Det svarer til ca. 36 pct. af de fordrevne fra Ukraine, der står til rådighed for arbejdsmarkedet ved enten at være i beskæftigelse eller visiteret jobparate i juli. Mængden af fordrevne ukrainere i beskæftigelse i juni er opjusteret til 3.410.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er rart at se, at der for alvor er kommet skub i antallet af fordrevne ukrainere på de danske arbejdspladser. Vi har hele tiden vidst, at mange ikke kan komme fra et krigsramt land og gå direkte ind på det danske arbejdsmarked. Der er forskellige udfordringer for familier med at komme på plads, og der er naturligvis også nogle sprogvanskeligheder.

- Regeringen har haft stort fokus på at justere på systemer og regler, så vejen til beskæftigelse er hurtigere og mere smidig. Det er positivt, at det er lykkedes mange af de fordrevne, og jeg ser selvfølgelig gerne, at endnu flere finder et arbejde. Det er godt, at de kan forsørge sig selv og familien og samtidig have muligheden for at få en så normal hverdag som muligt. Virksomhederne nyder også godt af flere hænder i denne tid, hvor ledigheden er lav, og beskæftigelsen sætter rekord efter rekord.

- Vi har i 'Partnerskabet om ukrainere i job' hele tiden blik for, om der er behov for nye initiativer, der kan hjælpe den positive udvikling endnu mere på vej.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 202230.9.2022 08:38:33 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 var der 77.277 ledige. Det er 1.150 færre end måneden før. Det lille fald ændrer ikke ved, at ledigheden fortsat er nede på 2,7 pct. af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden i Danmark er fortsat nede på et meget lavt niveau. Det er virkelig glædeligt for os alle sammen – ikke mindst for de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet med i arbejdsfællesskabet. Og det bekræfter mig i, at regeringen har ført en slagkraftig og ansvarlig økonomisk politik, som vores arbejdsmarked og samfund i den grad har nydt godt af. - Det er svært at komme udenom, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet også har bidraget til, at vi mangler arbejdskraft – og det kommer vi også til i årene fremover. Det er noget regeringen tager meget alvorligt, og som vi allerede har handlet på. For eksempel har vi afskaffet modregning i social pension som følge af partners arbejdsindtægt ligesom vi for nylig har landet en bred politisk aft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum