Teknologisk Institut

En overfladisk dag på Teknologisk Institut

Del

Surface Technology Day er den første af sin slags, men næppe den sidste. Med gratis adgang får deltagerne både mulighed for at blive opdateret på den nyeste viden inden for overfladeteknologi og blive vist rundt på Teknologisk Institut i Aarhus.

Har du en konkret udfordring i din virksomhed, er der samtidig mulighed for fortrolig sparring med et panel af overfladeeksperter. Derudover er mange af de store aktører inden for avanceret overfladebehandling samlet med det formål, at deltagerne kan se deres teknologier og gå i dialog med dem.

Teknologisk Institut har gennem de sidste tre år arbejdet med avancerede overfladeteknologier gennem projektet Overfladefunktionaliteter . Projektet har til formål at finde alternativer til ressourceknappe, dyre eller miljøproblematiske materialer og sikre nye materiale-, energi- og ressourcebesparende overfladeteknologier til den danske fremstillings- og procesindustri. Nu løfter Teknologisk Institut sløret for projektets resultater.

  • -Vi har gennem den treårige periode arbejdet med funktionelle overflader og testet dem i brug hos danske og internationale virksomheder. Det glæder mig, at vi nu kan fortælle industrien om, hvordan en række forskellige produkter har fået længere levetid, højere holdbarhed samt nye funktionaliteter via rette overfladebehandlinger såsom Sol-Gel og plasmabelægninger fortæller Lars Pleth Nielsen centerchef fra Teknologisk Institut.

Projektet har vekslet mellem videnhjemtagning, udvikling og test. Konkrete problemstillinger fra virksomheder samt netværk og klynger blev i projektet koblet med relevante teknologiske løsninger, som blev hentet ind fra den vide verden eller udviklet på Teknologisk Institut. En tilgang, der skaber de bedst mulige resultater, mener Lars Pleth Nielsen:

  • -Erhvervslivet får gennem dette projekt adgang til viden, løsninger og muligheder, der imødekommer flest mulige designparametre, fordi problemstillingerne løbende er testet i laboratoriet af eksperter samt ude i det virkelige liv hos virksomhederne.
  • -Det gør, at vi opnår de bedst mulige resultater, og at vi fremadrettet kan skabe produkter og produktionsudstyr, der i stigende grad er karakteriseret ved specialudviklede overflader med differentierbare og skræddersyede egenskaber. Det kan være en afgørende konkurrencefordel for danske virksomheder.

Dørene er åbne for alle interesserede den 10. december, hvor Teknologisk Institut deler ud af projektets resultater. Læs mere om og tilmeld dig arrangementet på www.teknologisk.dk/k45043 .

Fakta:

  • -Projektet Overfladefunktionaliteter er en Resultatkontrakt, som er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.
  • -Projektet løber fra 1. januar 2013 til udgangen af 2015
  • -Læs mere om Surface Technology Day på: www.teknologisk.dk/k45043 og mere om projektet på www.teknologisk.dk/34292 .

For mere information kontakt:

Lars Frello

Konsulent, Teknologisk Institut

Tlf. 7220 2911 / lsf@teknologisk.dk


Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska, DTI Spain samt 50 % af Syddansk Teknologisk Innovation A/S.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Kontakter

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum