Hjørring Kommune

En million kroner til Hummerhuset i Løkken

Del

De mange penge fra Nordea-fonden skal bruges til et nænsomt ansigtsløft af og en ny udsigtspost på taget af Hummerhuset på stranden i Løkken.

Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.

- Bevillingen fra Nordea-fonden bidrager på bedste vis til, at Hjørring kommune kan arbejde videre med udviklingen af området ved Løkken Læmole og realisere nogle af de idéer, der bliver præsenteret i en helt ny lokalplan for Løkken Moleleje, siger Søren Smalbro, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Hummerhuset er en simpel bygning med historie, et råt udtryk og en helt unik beliggenhed. Det har været brugt til opbevaring af friskfangede sorthummere, indtil de blev solgt levende til højstbydende. I dag bliver der ikke længere fanget hummere i Løkken, men huset bliver stadig brugt af kystfiskerne, der – som et af de få steder i Danmark – fortsat fisker direkte fra stranden.

Efter renoveringen skal kystfiskerne fortsat bruge huset, og så bliver der adgang for strandens gæster til en helt ny udsigtsplatform på husets flade tag og en siddetrappe, der helt sikkert bliver et af de foretrukne steder, når man i Løkken gerne vil nyde solnedgangen på en stille sommeraften.

Badebyen Løkken er hjørnestenen i Hjørring Kommunes turismesatsning. I 2015 blev Løkken Læmole renoveret, så den i dag både fungerer som læmole for fiskeriet og som promenade for byens mange borgere, gæster og turister. 

- Borgere og foreninger i Løkken og Hjørring Kommune har gennem mange år arbejdet rigtig godt sammen om en spændende udvikling af byen for både borgere og turister. Bevillingen fra Nordea-fonden giver et godt grundlag for at fortsætte samarbejdet, siger Tim Jensen, formand for Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling i Hjørring Kommune.

Hjørring Kommune har modtaget en million kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Hjørring Kommune vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved stranden i Løkken, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Nøgleord

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Smalbro på 22 74 97 22

Formand for Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling, Tim Jensen på 41 93 77 32

Billeder

Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Aftale er nu indgået for fremtidens Vendelbohus30.1.2019 21:02:22Pressemeddelelse

Den seneste tids usikkerhed om den fremtidige drift af Vendelbohus i Hjørring er nu slut. Byrådet har indgået en aftale med den selvejende institution ”Vendelbohus” (under stiftelse) om, at de pr. 1. juli 2019 lejer Vendelbohus af Hjørring Kommune. Det har længe været et stort ønske for byrådet at finde en løsning, hvor Vendelbohus ikke fortsat skulle drives i kommunalt regi. Flere modeller har været i spil, men nu er der fundet en løsning, som indebærer at lokale kræfter tager et ansvar. Samtidig har byrådet besluttet at investere et engangsbeløb på 900.000 kr. til istandsættelser, der sikrer at husets nuværende formål, kan blive videreført. Den selvejende institution ”Vendelbohus” vil således i videst muligt omfang fortsætte og udbygge de nuværende aktiviteter i huset. Det vil sige at huset vil blive anvendt til kulturelle og foreningsbaserede aktiviteter herunder udlejning til selskabelige formål, møder, undervisning, koncerter, teater mv.

Marianne Jelved deltager i offentligt møde om ny Fritids- og Folkeoplysningspolitik29.1.2019 13:03:02Pressemeddelelse

”Vi er glade for at tidligere kulturminister Marianne Jelved deltager i det næste møde, som afholdes den 4. februar 2019 i Vrå. Hun vil med sin erfaring og viden på området kunne inspirere os yderligere i arbejdet med den nye Fritids- og Folkeoplysningspolitik”. Sådan udtaler formanden for Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg, Børge Bech. Marianne Jelved (RV) vil kommentere de foreløbige skitser til en ny politik og lægge op til debat om ”Folkeoplysningens rolle i det moderne samfund”. Herudover bliver der rig mulighed for, at alle deltagere kan drøfte den nye politik og komme med input til det videre arbejde. Mødet i Vrå er det andet offentlige møde i arbejdet med den nye politik. I november 2018 blev der afholdt kickoff-møde i Hjørring med omkring 100 deltagere. De mange relevante input på mødet indgår i arbejdet med politikken, som ventes vedtaget før sommerferien 2019. ”Fritids- og Folkeoplysningspolitikken er relevant for hovedparten af indbyggerne i Hjørring Kommun

Nytårshilsen til foreninger og frivillige28.12.2018 12:52:38Aktuelt

Tak for indsatsen Som udvalgsformand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget, vil jeg gerne overbringe min tak til de mange frivillige, der bruger store mængder tid og kræfter på, at skabe et mangfoldigt fritids- og foreningsliv i Hjørring Kommune. Tak for jeres engagerede og utrættelige indsats. Vi værdsætter højt det arbejde, som så mange har meget stor glæde af. Det er bl.a. jeres fortjeneste, at der er så meget at gå til i Hjørring Kommune i fritiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum