Hjørring Kommune

En million kroner til Hummerhuset i Løkken

Del

De mange penge fra Nordea-fonden skal bruges til et nænsomt ansigtsløft af og en ny udsigtspost på taget af Hummerhuset på stranden i Løkken.

Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.

- Bevillingen fra Nordea-fonden bidrager på bedste vis til, at Hjørring kommune kan arbejde videre med udviklingen af området ved Løkken Læmole og realisere nogle af de idéer, der bliver præsenteret i en helt ny lokalplan for Løkken Moleleje, siger Søren Smalbro, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Hummerhuset er en simpel bygning med historie, et råt udtryk og en helt unik beliggenhed. Det har været brugt til opbevaring af friskfangede sorthummere, indtil de blev solgt levende til højstbydende. I dag bliver der ikke længere fanget hummere i Løkken, men huset bliver stadig brugt af kystfiskerne, der – som et af de få steder i Danmark – fortsat fisker direkte fra stranden.

Efter renoveringen skal kystfiskerne fortsat bruge huset, og så bliver der adgang for strandens gæster til en helt ny udsigtsplatform på husets flade tag og en siddetrappe, der helt sikkert bliver et af de foretrukne steder, når man i Løkken gerne vil nyde solnedgangen på en stille sommeraften.

Badebyen Løkken er hjørnestenen i Hjørring Kommunes turismesatsning. I 2015 blev Løkken Læmole renoveret, så den i dag både fungerer som læmole for fiskeriet og som promenade for byens mange borgere, gæster og turister. 

- Borgere og foreninger i Løkken og Hjørring Kommune har gennem mange år arbejdet rigtig godt sammen om en spændende udvikling af byen for både borgere og turister. Bevillingen fra Nordea-fonden giver et godt grundlag for at fortsætte samarbejdet, siger Tim Jensen, formand for Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling i Hjørring Kommune.

Hjørring Kommune har modtaget en million kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Hjørring Kommune vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved stranden i Løkken, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Nøgleord

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Smalbro på 22 74 97 22

Formand for Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling, Tim Jensen på 41 93 77 32

Billeder

Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Visualisering af Hummershuset på stranden i Løkken når det er færdigt i slutningen af 2019.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune27.9.2018 10:07Pressemeddelelse

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen. - Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S). For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i

Jyllandskorridoren er en brændende platform for erhvervslivet og godstransporten i Danmark fordi…4.9.2018 10:58Pressemeddelelse

71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018) På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018) Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018). Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden. Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals. Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transpo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum