Tivoli A/S

En million julelys glimter i Tivoli i København

Del

Mens vintermørket falder på, tænder Tivoli i København julelys i hele Haven, og hyggen og eventyret breder sig. Traditionen tro holder Tivoli sit årlige julemarked fyldt med julelys, honningkagehjerter og meget mere jul. Luciapiger fører lyset frem gennem Haven, og Nøddeknækkeren sørger for juleballet for hele familien i Koncertsalen, mens togene gør stop på julestationen Hjulkøbing. Julemanden og hans rensdyr flytter ind på Pantomimeteatret, hvor den hvidskæggede mand sidder klar til at høre, hvad artige børn ønsker sig i julegave, inden han tager tilbage til Grønland den 24. december. Tivoli julehygger fra den 17. november til og med den 31. december.

I år er der premiere på et stemningsfuldt projekteringsshow, der hver dag kan ses på Koncertsalens ikoniske facade. Med afsæt i bygningens detaljer bruges Koncertsalen som lærred for et pixel-mapping-show, der tager gæsten med på en rejse i lys og lyd. På et splitsekund kan de mange lys-pixels forvandle den kendte bygning til ukendelighed. Showetprojekteres op på Koncertsalen i et sjældent set stort format og tager publikum på en rejse med Juleekspressen, der kører gennem nordiske snelandskaber og stopper ved Julemandens værksted. De levende billeder folder sig ud over 200 m2 og er akkompagneret af Tjajkovskijs Nøddeknækker-musik.

Vedlagte juleindslag må gerne bruges redaktionelt:  https://youtu.be/m_dcnBTj0Vo

Julesødt, julepynt og julegaver på årets julemarked Mellem glimtende julelys og snedækkede træer kan man gå på opdagelse i boderne på Tivolis julemarked. Her er der sørget for pynten til årets juletræ og masser af muligheder for at få julegaverne i hus med en æbleskive i den ene hånd og gløgg i den anden. Julemarkedets boder er fyldt med alt fra søde sager og varme drikke til strik, læder og delikatesser, som er klar til at blive pakket ind og lagt under træet.

Juletoget kører igen
Stationsbyen Hjulkøbing rykker ind i Tivoli igen i år efter visit fra mange glade togrejsende til sidste års Jul i Tivoli. Jernbanetemaet er frit inspireret af tiden omkring 1900-tallet, hvor togbaner var det nyeste nye i Europa og Danmark. I Tivoli kan gæsterne gå om bord i det gamle damplokomotiv med vogne, der holder klar til afgang på perronen. Alle forlystelserne kører; ikke mindst 175-års jubilæumsnyheden Tik Tak.

Nøddeknækkeren tager generationer på balletrejse
I Koncertsalen er der gensyn med balletten Nøddeknækkeren, som er en forestilling for hele familien. I Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren danner Haven rammen om den unge Claras drømmeverden og en verden fuld af dans og musik anført af Tivoli-ikonerne Harlekin, Columbine og Pjerrot. Traditionen tro vil det være med scenografi og kostumer af H.M. Dronning Margrethe II.

Fra flæskestegssandwich til kaviar
Æbleskiver, gløgg, honningkagehjerter, flæskestegssandwich, brændte mandler og risengrød med kanel og smørklat er noget af det, der tilbydes under Jul i Tivoli. Hjulkøbing serverer fx flæskestegssandwich, og her kan man sidde i en ”kupé” og nyde maden. På Honningkageslottet kan børnene hygge sig med at dekorere honningkagehjerter, som de kan få hjem i en gaveæske. Tivolis honningkagehjerte blev sidste år kåret til at være byens bedste af Copenhagen Food. Til dem, der vil have luksus-julehygge er der som noget nyt Afternoon Tea Extraordinaire med Dom Pérignon og trøffel-, kaviar- og østersanretninger serveret foran pejsen i Nimb Bar 9. december.  

Lysdesigner i Tivoli, Jesper Garde Kongshaug, fortæller:
”Julen i år bliver udvidet med nye oplevelser, og vi bringer lyset helt ud i hjørnerne af Tivoli. I Boblespringvandet foran Nimb placeres f.eks. tre magiske laserbelyste krystalhjerter, der ikke er set før. Vi har også udviklet bæredygtigt LED-lys, der har den særlige varme glød. Der er fokus på den særegne nordiske stemning i lyset, og ambitionen er at tage gæsterne med på en lysrejse, hvor vi kan måle os med de bedste i branchen på internationalt niveau. I år er der udviklet endnu flere selfie-steder, hvor gæsterne kan tage nogle stemningsfulde billeder”.

Fyrværkerifestival i 175-års jubilæets tegn
Tivoli arrangerer Fyrværkerifestival for 14. gang. Dette års festival bliver en hyldest til Tivolis ikoner i anledning af, at forlystelseshaven i år har 175-års jubilæum. Der lægges ud med at hylde Pjerrot, hvor farverne rød og sølv bliver gennemgående, og herefter får Columbine og Harlekin deres eget fyrværkeri, hvor blå, gul og grøn fremhæves. På festivalens sidste dag, som også er Nytårsaften, bliver det Tivolis grundlægger Georg Carstensen, der kommer til at stå for skud. Festivalen skydes i gang den 25. december kl. 20.45 og afsluttes med det store Nytårsfyrværkeri den 31. december 2018 kl. 23.00På H.C. Andersen Slottet er der 175-års jubilæumsnytårsfest 31. december med festlig middag, nytårsband og dans til langt ud på natten.

  • • Crazy Christmas – Fogg’s off! 7. november – 5. januar i Glassalen
  • • Juletræstænding 17. november kl. 16.30 ved Det store Springvand
  • • Fødselsdagsevent i Food Hall 17. november
  • • Nøddeknækkeren 23. november – 23. december i Koncertsalen
  • • Eventyrteatret – Julekortet 24. november – 16. december i Glassalen
  • • Luciaoptog gennem Haven 13. december kl. 17.30

Fotos til redaktionel brug kan findes her:  https://tivolimediebank.tivoli.dk/presse/

 

Kontakter

Billeder

Information om Tivoli A/S

Tivoli A/S
Tivoli A/S
Vesterbrogade 3
1620 København

33 75 04 40http://www.tivoli.dk/

Tivoli, der er Danmarks største turistattraktion med 4,4 mio. gæster i 2017, fejrer 175 års jubilæum i 2018. Som oplevelsesbrand byder Tivoli på aktiviteter året rundt: forlystelser, musik, scenekunst, restauranter, Food Hall, en have der skifter med årstiden, spil, hoteldrift og undervisning. Som Københavns største kulturudbyder er der tusindvis af billetter til salg til alt lige fra musicals ogballet til koncerter i forskellige genrer. Dertil kommer den gratis underholdning, som kan opleves i Tivoli: pantomimer, alverdens events, Tivoli-Garden og musik på Havens scener.

Følg pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Fyrværkerifestival afslutter Tivolis 175 års jubilæum19.12.2018 09:53Pressemeddelelse

Dette års fyrværkerifestival i København bliver en hyldest til Tivolis ikoner i anledning af, at forlystelseshaven i år har rundet 175 år. Der lægges ud med at fejre Pjerrot, hvor farverne rød og sølv bliver gennemgående, så det leder tankerne hen på Pjerrots røde mund og lyse dragt. Herefter får Columbine og Harlekin deres eget fyrværkeri, hvor farverne blå, gul, grøn og sølv, som vi kender fra deres dragter, fremhæves. På festivalen sidste dag, som også er Nytårsaften, bliver det Tivolis grundlæggers Georg Carstensen, som står for skud. Festivalen løber over tre dage, og skydes i gang den 25. december kl. 20.45 og afsluttes med det helt store Nytårsfyrværkeri den 31. december 2018 kl. 23.00.

Vinternöje på Tivoli i februari17.12.2018 14:22Pressemeddelelse

Den nya säsongen Vinter på Tivoli pågår 1–24 februari 2019, när många har sportlov eller vinterlov. Parken förvandlas till ett magiskt vinteräventyr med en 300 kvadratmeter stor isbana under ett tak av ljusslingor, nya ljusscenografier, massor av öppna åkattraktioner och många möjligheter att äta gott. Samtidigt bidrar Tivoli till Copenhagen Light Festival i februari. Båda nämns av Lonely Planet som anledningar till att Köpenhamn knep förstaplatsen som staden man ska besöka under 2019.

Den svenske Lucia legende hyldes i Tivoli i Købehavn6.12.2018 08:48Pressemeddelelse

Selv om traditionen med Lucia-optog er svensk er skikken og hyldesten til legenden for længst blevet en af danskernes mærkedage i december. Når Luciabruden med lyskrans på hovedet går foran følget på over 100 piger og drenge er det nok de færreste, som kan sige sig fri for ikke at blive rørt af den særlige stemning. Torsdag den 13. december fra kl. 17.30 kan gæsterne opleve luciasangerne iført hvide kjoler og lys, mens de synger ”Nu bæres lyset frem” i Tivoli.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum