Esbjerg Kommune

En medarbejder på plejehjemmet Esehuset er smittet med corona

Del

En medarbejder på plejehjemmet Esehuset i Esbjerg er i dag konstateret smittet med coronavirus. Esbjerg Kommune følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af situationen og tager alle nødvendige forholdsregler.

En medarbejder på plejehjemmet Esehuset i Esbjerg er i dag konstateret smittet med coronavirus efter en rutinemæssig test i mandags. Esbjerg Kommune er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering ved påvist COVID-19 på en institution.

Det betyder bl.a., at 15 beboere på plejehjemmet, som den smittede medarbejder kan have været i kontakt med, i dag bliver testet for corona. De 15 beboere skal så vidt muligt blive i deres egen bolig og vil blive testet igen efter syv dage. De pårørende til de 15 beboere vil blive kontaktet.

Som følge af den generelle situation med corona testes alle medarbejdere på kommunens plejehjem hver anden uge rutinemæssigt for corona. Det er efter en sådan test i mandags, at en medarbejder i dag er konstateret smittet. Den smittede medarbejder er isoleret hjemme. De medarbejdere, som er på arbejde i dag, bliver testet igen i dag.

Stort fokus på at beskytte beboere mod smitte

- Ingen beboere på Esehuset har symptomer på corona. Vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at beskytte beboerne mod smitte. Foruden test af medarbejdere og de beboere, som medarbejderen kan have været i kontakt med, vil der derfor også blive gjort ekstra rent på de arealer i Esehuset, hvor den smittede medarbejder og de pågældende beboere, har befundet sig. Vi har også fortsat meget stort fokus på, at personalet bruger værnemidler, når de er i tæt kontakt med beboerne, så vi kan beskytte alle beboere bedst muligt mod smitte, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Når flere testes, findes også flere smittede

- Det stigende smittetal i Esbjerg Kommune giver selvfølgelig anledning til bekymring og ekstra stor opmærksomhed, men vi må også forvente, at når vi tester flere, finder vi flere smittede. Gennem de rutinemæssige test af bl.a. alt plejepersonale med faste intervaller og test af grupper af personer i forbindelse med smitteopsporing vil vi være på forkant og finde så mange smittede som muligt, så vi forhåbentligt på sigt vil se et fald i smittetallet, slutter Arne Nikolajsen. 

Kontakter

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Coronasmitten stiger – det er nu, vi alle skal tænke os om for at holde smitten nede22.10.2020 15:55:46 CESTPressemeddelelse

I de seneste syv dage er 67 borgere i Esbjerg Kommune konstateret smittet med coronavirus. Det er alt for mange. Esbjergs borgmester opfordrer nu alle til at tage situationen alvorligt, holde afstand og tænke sig godt om og overholde restriktionerne, når de ses med andre mennesker. Lad os gøre en fælles indsats for at holde smitten nede, så vi så vidt muligt kan undgå alvorlige konsekvenser i form af flere syge og flere restriktioner, lyder opfordringen fra borgmesteren.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum