Julemærkefonden

EN LØBENDE HÅNDSRÆKNING TIL UDSATTE BØRN OG UNGE

Del

To løbeglade mænd har sat sig for at hjælpe børn og unge i Danmark, som mistrives. Derfor vil de arrangere et årligt tilbagevendende event, BOOTCAMPRACE, til støtte for Julemærkefonden og andre udvalgte organisationer, der arbejder med udsatte børn og unge. Men først løber de lige 567 kilometer…!

De er enige om, at det bliver hårdt! Men Frank Jensen og Thomas Faber glæder sig at løbe de 567,5 kilometer som Tour de Julemærkehjem er. Formålet er at sætte fokus på mistrivsel blandt børn og unge frem til Bootcamprace den 10. september i år. Chris MacDonald løber med fra starten den 1. juli.
De er enige om, at det bliver hårdt! Men Frank Jensen og Thomas Faber glæder sig at løbe de 567,5 kilometer som Tour de Julemærkehjem er. Formålet er at sætte fokus på mistrivsel blandt børn og unge frem til Bootcamprace den 10. september i år. Chris MacDonald løber med fra starten den 1. juli.

Frank Jensen og Thomas Faber elsker at holde sig i god form – og at hjælpe, hvor der er behov for det. Og behov er der på Julemærkehjemmene, hvor over 600 børn lige nu står på venteliste til et ophold. Derfor har de to nu skabt initiativet BOOTCAMPRACE, som finder sted den 10. september overalt i landet:

- BOOTCAMPRACE handler om at lokke danskerne op af sofaerne og ned i løbe- eller vandreskoene. I samarbejde med idrætsforeninger i hele landet sender vi deltagerne ud for at røre sig og for at have det sjovt. De skal lære om sund livsstil og om, hvordan de udvalgte organisationer hjælper børn og unge, der ikke har det godt, beretter Frank Jensen.

Distancen bliver kun på cirka 500 meter, og deltagerne bestemmer selv, hvor mange omgange de tager. Foruden Julemærkefonden fordeles overskuddet mellem dels TUBA, der hjælper unge fra misbrugsfamilier, dels Just Human, som er en organisation, der arbejder for danskernes trivsel.

Allerede i dagene 1. juli til 1. august tyvstarter Frank Jensen og makkeren Thomas Faber med TOUR DE JULEMÆRKEHJEM 2016, en løbetur på langt over 500 kilometer rundt til de fire Julemærkehjem i Danmark:

- Vi løber ud for at skabe opmærksomhed omkring BOOTCAMPRACE og for at finde frivillige til at hjælpe med at afholde arrangementerne senere på året. Vi vil rigtig gerne have selskab på den lange løbetur, så interesserede skal bare købe en officiel løbetrøje og møde op, lyder opfordringen fra Frank Jensen.

Hjælp til selvhjælp

En af medarrangørerne af BOOTCAMPRACE er den kendte foredragsholder, klummeskribent og cand.scient. i humanfysiologi, Chris MacDonald. Chris er initiativtager til Just Human og ambassadør for Julemærkefonden.

- Just Human er med til at arrangere BOOTCAMPRACE, fordi vi gerne vil stå sammen med Danmarks idrætsforeninger og andre gode organisationer om, at flere børn og unge kan trives bedre. Alt for mange danske børn mistrives. De sover for lidt, bruger mere tid med smartphonen end med vennerne ude i naturen. Og så er de unges livstilfredshed, selvværd og empati i kraftigt fald. Dette er en udvikling, som kan vendes, og det støtter vi op om med BOOTCAMPRACE, fortæller Chris MacDonald.

Den klare tilkendegivelse fra Chris MacDonald betyder meget for de to bagmænd og deres tro på projektet:

- Det er en fantastisk støtte at få, og vi glæder os meget til at kvittere for opbakningen ved forhåbentlig at kunne indsamle et pænt beløb til Just Human Foundation, TUBA og Julemærkefonden til september, fastslår Frank Jensen:

I første omgang handler det dog om den temmelig lange løbetur rundt i kongeriget – fra Julemærkehjem til Julemærkehjem:

- Det bliver bestemt ingen skovtur. Husk på, at vi er to velvoksne mænd over 50 år. Vi får brug for hjælp fra andre løbere til at komme igennem, slutter Frank Jensen med et grin.

YDERLIGERE INFORMATION

bootcamprace.dk // Email: frank.jensen@gear4training.com  // Tlf. 53 88 18 82

julemaerket.dk // souschef i Julemærkefonden hanne.nielsen@julemaerket.dk. // tlf. 33 13 37 45

FAKTA OM TOUR DE JULEMÆRKEHJEM 2016

Løbsperiode: 1. juli - 1. august 2016. Oversigt over startsteder og tidspunkter på www.bootcamprace.dk/loebeturen

Distancer: 24 etaper, forskellige distancer mellem 10 og 32 kilometer. Samlet distance 567,5 kilometer.

Pris: Kr. 399,75. Tilmelding foregår ved køb af den officielleløbetrøje for nævnte beløb på løbets hjemmeside. Trøjen giver retten til at deltage i så mange etaper, man lyster.
 
Initiativtagere:

Frank Jensen, 53 år. Fra Aabenraa
Initiativtager og stifter af hele konceptet omkring BOOTCAMPRACE.
Frank løber jævnligt maraton og har gennemført en lang række af de store marathons som New York, Chicago, Miami, Barcelona og Swiss Alpine med flere.
 
Thomas Faber, 52 år. Fra Hjørring.
Medstifter til BOOTCAMPRACE og løber jævnligt maraton og har gennemført flere store maratons i Europa.

Chris MacDonald, 43 år, København.

Chris MacDonald er bestyrelsesmedlem og stifter af Just Human, og desuden grundlægger af koncepterne Sundhed i Balance og Strong Body Strong Mind. Chris MacDonald er ambassadør for Julemærkefonden og er med i arbejdet omkring Bootcamprace.


FAKTA OM BOOTCAMPRACE

Hvornår: Lørdag den 10. september 2016

Hvor: København, Aarhus, Aalborg, Hirtshals, Hjørring, Tønder, Padborg/Bov, Røde Kro, Aabenraa, Slagelse, Høng og flere kommer til. Målet er 50 byer landet over.

Hvor langt: 500 meter eller mere, hvad du har lyst til.

Hvorfor: BOOTCAMPRACE er en event, der er startet med det formål, at få familien Danmark i bevægelse, og derved sætte fokus på trivsel hos børn og voksne gennem fysiske aktiviteter og sund ernæring.

Hvem: Bag initiativet står Frank Jensen og Thomas Faber med støtte fra Chris MacDonald.

Overskuddet vil gå til tre organisationer der alle beskæftiger sig med børns trivsel. De tre organisationer er Julemærkefonden, Just Human og TUBA.

Læs mere på bootcamprace.dk

FAKTA OM BØRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

Hvem: Hvert år får 750 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Børn på Julemærkehjem har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget:

  • 72 % af børn på Julemærkehjem kommer fra en hverdag med mobning - 12 måneder efter endt ophold på et Julemærkehjem er det faldet til 14 %

  • Kun 32 % af børnene vurderede deres liv som over middel ved starten på et Julemærkehjem - 12 måneder efter endt ophold på et Julemærkehjem er det steget til 68 %

  • Kun 40 % af børn på Julemærkehjem har en god tro på sig selv ved starten på et Julemærkehjem - 12 måneder efter endt ophold på et Julemærkehjem er det steget til 73 %

Hvad: På et Julemærkehjem får børn mod på livet igen. De får styrket deres mentale og fysiske sundhed gennem en hverdag med motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort – lige nu venter over 600  børn på at få hjælp.

Hvor: Hjemmene ligger i Skælskør, Ølsted, Kollund, Hobro – og fra 2017 tillige i Roskilde.

Læs mere om Julemærkehjemmene på julemaerket.dk.

FAKTA OM MISTRIVES I DANMARK

  1. Danske skolebørn er blandt de børn i Europa som får mindst motion i hverdagen[1]
  2. Danske børn har skåret en time af deres nattesøvn[2]. Mere end 8 ud af 10 er ofte trætte når de skal i skole om morgenen. I 1980’erne gjaldt det kun for 3 ud af 10.
  3. Børn og unge føler sig pressede af skole og uddannelse. Det stresser dem og presser deres trivsel[3].
  4. At have venner og føle sig som en betydningsfuld del af sociale fællesskaber har stor betydning for trivsel. Der ses et kraftigt fald i antal børn som er sammen med deres venner 4-5 dage/uge: Kun 14% af de 15-årige piger og 19% af drengene, imod hhv 56% og 54% i 1980’erne[4].
  5. Cirka 1 ud af 3 drenge spiller computer i 4 timer eller mere på hverdage[6].

Kilder:

[1] WHO-rapport: Health behaviour in school aged children. 2014.

[2] Skolebørnsundersøgelsen, SIF

[3] Center for Ungdomsforskning  http://www.cefu.dk/media/344418/uddannelse_stresser_unge.pdf

[4] Skolebørnsundersøgelsen, SIF

[5] Skolebørnsundersøgelsen, SIF

Nøgleord

Kontakter

Frank Jensen, bootcamprace.dk, frank.jensen@gear4training.com, tlf. 53 88 18 82

Hanne Nielsen, hanne.nielsen@julemaerket.dk, tlf. 33 36 81 84

Billeder

De er enige om, at det bliver hårdt! Men Frank Jensen og Thomas Faber glæder sig at løbe de 567,5 kilometer som Tour de Julemærkehjem er. Formålet er at sætte fokus på mistrivsel blandt børn og unge frem til Bootcamprace den 10. september i år. Chris MacDonald løber med fra starten den 1. juli.
De er enige om, at det bliver hårdt! Men Frank Jensen og Thomas Faber glæder sig at løbe de 567,5 kilometer som Tour de Julemærkehjem er. Formålet er at sætte fokus på mistrivsel blandt børn og unge frem til Bootcamprace den 10. september i år. Chris MacDonald løber med fra starten den 1. juli.
Download
Som ambassadør for Julemærkefonden, har Chris MacDonald flere gange besøgt Julemærkehjemmene. Her på Julemærkehjemmet Kildemose sammen med Malte. Chris løber med 1. juli, når Tour de Julemærkehjem skydes i gang.  Foto: David Rosted
Som ambassadør for Julemærkefonden, har Chris MacDonald flere gange besøgt Julemærkehjemmene. Her på Julemærkehjemmet Kildemose sammen med Malte. Chris løber med 1. juli, når Tour de Julemærkehjem skydes i gang. Foto: David Rosted
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Julemærkefonden

Julemærkefonden
Baldersvej 3
4000 Roskilde

33133745http://www.julemaerket.dk

Følg pressemeddelelser fra Julemærkefonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Julemærkefonden

Årets Julemærkekunstner: En udfordrende opgave at tegne Julemærket20.9.2017 10:17pressemeddelelse

Det er ikke sikkert at navnet Michael Wettendorff siger dig noget, men du kender sikkert Rasmus Klump, Hr. Skæg-bøgerne, Hansi Hønegal og måske nyfortolkningerne af Storm P's Ping. Alle udgivelser, som Michael Wettendorff - i daglig tale Miwer - er illustrator på. Og i år kan Miwer føje endnu en titel til cv’et: Julemærkekunstner. Miwer havde ikke set sig selv som Julemærkekunstner og erkender, at det er en udfordrende opgave. -Det er bestemt ikke nogen enkel sag, at skabe et ark Julemærke der både skal sprede julestemning, der rammer alles hjerter, fungere som enkeltmærker og som helt ark med en sammenhængende historie. Heldigvis kunne jeg trække på min erfaring som illustrator af flere opgavebøger med myldretegninger og labyrinter, fortæller Miwer. Ud over tegner og illustrator, er Miwer også forfatter, komponist, musiker og musikproducent. Julemærket offentliggøres den 3. november Motivet på årets Julemærke afsløres først den 3. november, hvor Julemærkefondens protektor, H.K.H. Kron

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum