Alive Festival

EN LILLE FESTIVAL I THY UDFORDRER KULTUR-DANMARK – FOR TIENDE ÅR I STREG

Del

I Thy – i det vildeste vest – ligger Alive Festival, der udfordrer tendensen til at kigge mod storbyerne, når man skal orientere sig mod ny og spændende kultur. Hvorfor ikke kigge mod Thy?

Alive Festival er siden starten i 2009 løbet af stablen hvert år i august og kan nu trods hårde geografiske odds fejre et flot 10-års jubilæum.

Jubilæet er en hyldest til festivalens frivillige ildsjæle, der igennem et årti har insisteret på, at der i Thy skal være et musikalsk og kulturelt samlingspunkt. Festivalen har udviklet sig fra en lille gårdfest til en omfattende Thy-oplevelse, der bygger på drømmen om at skabe en anderledes festivaloplevelse, hvor mødet med den lokale ånd, egnens råvarer og storslåede natur – langt fra storbyerne – er i centrum.

Resultatet er en skjult festivaloase, der kondenserer et ambitiøst og udfordrende musikprogram til den mindst mulige scene i intime omgivelser i hjertet af Thy.

ALIVE FULDENDER PROGRAMMET
Den thy’ske festival offentliggør i dag den sidste halvdel af musikprogrammet og markerer sit jubilæum med et mangefacetteret line-up, der spænder fra gamle, folkekære legender til livlige afrobeatere og fremadstormende punkere. Festivalgæsterne bliver forkælet med navne som Iceage,Peter SommerLaid Back,When Saints Go MachineWarhaus (BE)AddisAbabaBand,The Asteroids Galaxy TourSkammens VognFolkeklubbenGents, lokale Thy Music Collective og mange flere.

Med programmet søger Alive at insistere på stor musikalsk diversitet, og om festivalens musikalske dna udtaler formand og booker Mads Dahl: 

- Det er interessant og ret vildt, at det i et lille område som Thy kan lade sig gøre at blande så forskellige navne som Iceage, Laid Back og Skammens Vogn. Vi vil gerne udfordre med en legesyg og unik blanding af folkelighed og kunstneriske anstød, der favner alle generationer og kan udvide egnens kulturelle horisont.

DAGSPROGRAM VISER THY FREM
Thy er et af landets smukkeste områder med fjord, hav, hede, klit, skov og nationalpark, og Alive sprænger derfor festivalpladsens rammer og inddrager det hele i festivaloplevelsen.

Med et udvidet dagsprogram og et rigt supplement til musikprogrammet byder Alive på vildmarkstur i Nationalpark Thy, besøg på Thisted Bryghus, surf og harpunfiskeri ved Vesterhavet, fællesmiddag med lokale specialiteter og eventyrtombola med unikke, uventede og intime Thy-oplevelser.

Festivalgæsterne vil med andre ord blive guidet rundt i egnens velkendte områder, snørklede afkroge og rå, romantiske natur – alt sammen for at vise, hvor store oplevelser et lille hjørne som Thy kan byde på.

ALIVE VENDER STRØMMEN
Thy er et lille samfund, hvor folk kommer hinanden ved, og det er der store kvaliteter i.

Det er i det umiddelbare og nære møde med mennesker og kulturer – gennem vedkommende oplevelser – at horisonter udvides og fordomme nedbrydes.

Alive ønsker at stå som modpol til den stigende urbanisering og arbejder målrettet med, at festivalen skal være et eksempel på udkantsområdernes særpræg og kvalitet igennem så mange nære møder som muligt:

Mødet med et lille lokalsamfund, en storslået natur, en stærk musikoplevelse og et nyt bekendtskab på den anden side af et veldækket langbord.

Alive Festival finder sted i Thisted, Thy den 16.-18. august 2018 og arrangeres af Foreningen Thy Alive, der har lokalafdelinger i både København, Aarhus, Aalborg og Thy.

www.alivefestival.dk

Kontakter

For yderligere information/interviews - kontakt direkte:

Mathias Brander Skovsted, Kommunikationsansvarlig, tlf. 9391 2647
Mads Dahl, Formand og booker, tlf. 2276 2600

Billeder

Information om Alive Festival

Alive Festival
Alive Festival
Rådhusstræde 13
1466 København K.

22 76 26 00http://www.alivefestival.dk

Alive Festival er en årlig musikfestival for nyere dansk og international musik, der afvikles i Christiansgave på Plantagevej i Thisted Kommune.

Festivalen er kendt for sit høje ambitionsniveau på musikprogrammet - samt side unikke sidearrangementer for gæsterne.

Gæsterne tilbydes et unikt mix af gode musikoplevelser, men også anderledes oplevelser under festivalen gennem samarbejdet med surferne i Cold Hawaii og Cold Hawaii Inland, Nationalpark Thy, lokale fødevareproducenter, Thisted Bryghus m.fl.

Den første Alive Festival fandt sted i 2009, og festivalen afholdes dermed for 10. gang den 16.-18. august.

Alive Festivalen modtog i 2017 Nordjyske Kulturpris på 125.000 kroner.