Kræftens Bekæmpelse

En håndsrækning til rygerne – uden løftede pegefingre

Del

De fleste mennesker, der ryger, overvejer i større eller mindre grad at stoppe. Men tanken kan virke overvældende og umulig. Nyt materiale fra Kræftens Bekæmpelse hjælper på vej – uden løftede pegefingre.

Eksisterende rygestop-materiale henvender sig primært til mennesker, der ryger og allerede har besluttet sig for at stoppe. Men nu kommer Kræftens Bekæmpelse med en håndsrækning til dem, der ryger, og som har tanker om måske at stoppe. Det sker i form af hæftet ’Når rygning trækker i forskellige retninger’.

Her er der fokus på rygeren selv og dennes liv – frem for på rygning og rygestop, forklarer psykolog i Kræftens Bekæmpelse Merete Mærsk, der står bag hæftet.

– Mange rygere er ambivalente. De vil både gerne ryge – og være stoppet på samme tid. Dem vil vi gerne hjælpe til at udforske deres rygning, herunder deres grunde til at ryge. Hvorfor er det på den ene side nødvendigt og godt at ryge – og hvorfor vil de måske gerne stoppe? I sidste ende håber vi, at rygerne bliver i stand til at træffe en bevidst beslutning om rygningen, hvad enten de vil fortsætte eller stoppe, forklarer Merete Mærsk.

I hæftet beskrives nikotinens virkning og mekanismerne bag rygetrang, uden at der er fokus på de helbredsmæssige konsekvenser af rygning.

– Vi vil gerne undgå løftede pegefingre, og at rygeren føler sig presset. Men i sidste ende håber vi selvfølgelig, at vi kan hjælpe nogle rygere til at kvitte cigaretterne, siger hun.

’Når rygning trækker i forskellige retninger’ tager afsæt i de samme teorier, som ligger til grund for Kræftens Bekæmpelses uddannelse af rygestoprådgivere.

Brochuren er udgivet med støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet. Den er gratis og kan bestilles eller downloades i Kræftens Bekæmpelses webshop:

https://webshop.cancer.dk/pjecer-og-information/forebyggelse/rygning/2274/nar-rygning-traekker-i-forsk-retning

Apoteker, sundhedscentre, hospitaler, biblioteker og privatpraktiserende læger er velkomne til at bestille flere eksemplarer til venteværelser mv.

Kontakter

Merete Mærsk
Psykolog i Kræftens Bekæmpelse
Tlf. 3525 7432

Vedhæftede filer

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum