Gjensidige Forsikring

En halv million danskere i tvivl: Hvordan gælder det digitale kørekort på ferien?

Del

Hver fjerde dansker med kørekort er i tvivl, om den digitale kørekort-app er gyldig i udlandet, og det kan give store problemer på sommerens rejser. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

I slutningen af 2020 blev det endnu nemmere for danskerne at huske kørekortet, da den digitale kørekort-app blev lanceret. Siden da har næsten to millioner danskere installeret appen, der betyder, at man som bilist kan efterlade sit fysiske kørekort derhjemme, og nøjes med at have telefonen med på køreturen.

Men den danske kørekort-app er ikke gyldig som kørekort i udlandet. Det er mange danskere dog ikke klar over, viser en ny undersøgelse. Her svarer hver fjerde dansker med kørekort forkert på, hvordan det digitale kørekort gælder i udlandet. Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

“Hvis man fx dukker op på sin rejsedestination og vil leje en bil og kun kan fremvise det digitale kørekort, så risikerer man altså at blive afvist. Og det kan derfor også sætte en brat stopper for ferien, allerede inden den er gået i gang. Selvom løsningen er smart, så kræver EU eksempelvis stadig at der udstedes fysiske kørekort, og det er den regel, man skal følge på sin rejse,” forklarer Louise Hertzum Andersen der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Selvom hver fjerde dansker samlet set er i tvivl om reglerne, så er nogle mere i tvivl end andre. Det er nemlig kun ca. 10 % der tror, at det digitale kørekort gælder i udlandet på helt lige fod med i Danmark, mens 17 % tror, at det digitale kørekort gælder i udlandet, så længe man også kan fremvise et fysisk. Det er dog kun det fysiske kørekort, der gælder uden for Danmarks grænser.

“Det er vigtigt, at man får læst op på reglerne inden man tager på ferie, så man ikke står på sin feriedestination uden mulighed for at leje bil. Lejepriserne er i år ekstra høje grundet stor efterspørgsel, så det er altså en dyr ekstraregning, man risikerer at stå med, fordi man ikke har sat sig ind i det digitale kørekorts gyldighed, her kan ens rejseforsikring ikke hjælpe.” siger Louise Hertzum Andersen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i maj og juni 2022 blandt 1528 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du downloadet dit digitale kørekort til din mobiltelefon?
Ja 45 %
Nej 55 %
Ved ikke 0 %

Hvordan, mener du, det digitale kørekort er gyldigt i udlandet?
Det er gyldigt som herhjemme – på samme måde som et fysisk kørekort 9 %
Det er gyldigt som herhjemme, men man skal også kunne fremvise det fysiske kørekort 17 %
Det er ikke gyldigt uden for Danmarks grænser 55 %
Ved ikke 19 %

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum