En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Det var sen aften på Roskilde Festival 2022, og Noah Rosanes og hans hold af skiftende gæstemusikere spillede på tredje døgn i en container med glas i den ene væg, placeret midt i festivalens inferno af musik og mennesker.
”Nu skal vi simpelthen have publikum som kor”, udbrød Noah Rosanes og lempede en mikrofon ud til de nærmeste festivalgæster, der dansede med ude foran glasruden. Kort efter sang flokken opstemt med på ”na-na-na”-kor, og kom i samme nu til at blive en meget aktiv del af det fælles musikalske værk, UNIFY.
Situationen er helt karakteristisk for det musikalske projekt, som Noah Rosanes - i samarbejde med kunstnere som Mattias Kolstrup, Rebecca Lou og 20 andre særligt inviterede kunstnere - kastede sig ud i under festivalen.
”Målet med projektet UNIFY var at skabe et fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet. Men også at eksperimentere med selve måden, man skaber musik. Ved at jeg udstillede mig selv 24 timer i døgnet i et glasstudie, opstod en helt speciel energi, på en helt anden måde end i et normalt studie," fortæller Noah Rosanes.
"Energien og oplevelsen gik begge veje, publikum kunne opleve sangene blive skabt, og musikerne blev inspireret af publikum, som flere gange blev involveret og kom med musikalske forslag, mens musikken blev til."
I lyd og levende billeder
Siden den flere døgn lange indspilning på festivalpladsen er UNIFY blevet til et egentlig album, som Noah Rosanes planlægger at udgive til marts. Men UNIFY er et værk, der vinder ved, at man oplever det med flere sanser. Ud over lyd og musik er der også blevet optaget flere timers video og taget hundredevis af billeder, der dokumenterer hele tilblivelsen af UNIFY som et kollektivt værk.
Noah Rosanes og RAGNAROCK er nu gået sammen om at lade publikum få den fulde oplevelse af UNIFY. Med udgangspunkt i de mange timers film og billeder har Noah Rosanes skabt en visuel side til hvert af UNIFYs ti numre. Og nu bliver det muligt for RAGNAROCKS gæster at opleve eller genopleve UNIFY i både lyd og levende billeder i det selv samme mobile containerstudie, som det hele blev til i.
Som en autentisk bid af Roskilde Festival
”UNIFY er et udtryk for den kollektive spontanitet, der opstår, når man samler flere end 100.000 mennesker til Roskilde Festival. Energien og festivalens værdier er blevet til et kunstværk, og ligesom festivalen er UNIFY et bombardement af sanserne. Det er helt unikt, at vi kan gøre UNIFY til mere end lyd og vise det som en kunstinstallation i containerstudiet - som en autentisk bid af festivalen” fortæller RAGNAROCKs museumsinspektør Rasmus Rosenørn.
”Museumsgæsterne kan i forvejen opleve vores store særudstilling om 50 år med Roskilde Festival, og nu lægger vi så endnu et lag på den oplevelse,” forklarer han.
Ud over Noah Rosanes medvirker følgende kunstnere i UNIFY:
- Rebecca Lou
- Mattias Kolstrup (Liberty Duné)
- Claes Antonsen (Thomas Helmig, Antonelli)
- Jeremiah M. Green (Trommeslager i Modest Mouse)
- Hannah Schneider
- Live Johansson (Live Strings)
- Josephine Philip
- Jonas Gülstorff (P3, Sangskriver)
- Lucky Lo
- Clara Sofie
- Luna Ersahin (Assay)
- Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl)
- Nicolai Kornerup (Kwamie Liv - Mames Babegenush)
- Buster Jensen
- Mads Michelsen
- Søren Manscher (Brimheim)
- Tobias Trier
- Mikkel Benn
- Johan Kolstrup
- Thomas Edinger (Rusty Trombones)
- Sara Broberg (The Billy Surfs)
- Smag På dig selv
Albummet UNIFY udkommer i løbet af marts 2023.
UNIFY på RAGNAROCK åbner fredag den 10. februar og kan opleves i museets udendørs caféområde. Der er gratis adgang til installationen.
UNIFY og resten af særudstillingen om 50 år med Roskilde Festival kan opleves på RAGNAROCK frem til efteråret 2023.
Pressen er velkommen til en uformel åbningsevent fredag den 10. februar kl. 15-16.
UNIFY på RAGNAROCK er støttet af Alle Musikby Roskilde og Roskilde Festival.
Noah Rosanes
Noah Rosanes er en anerkendt guitarist, producer sangskriver og kunstner, der arbejder inden for en bred vifte af genrer. Han har produceret fire Ugens Uundgåelige på P3 og et ugens album på P4 - og mere end 20 albums, hvoraf flere er blevet nomineret til awards som Carls Prisen, Zulu Awards og DMA, samt Årets Pop-album af Independent Music Awards i New York. Noah Rosanes har produceret og arbejdet med adskillige artister som for eksempel Nelson Can, Ameli Dot, Søs Fenger.
I 2017 stod Noah Rosanes bag konceptet ”Åbne Ører” som huskunstner på Christiansborg. Med afsæt i interviews med Jakob Ellemann-Jensen, Uffe Elbæk, Ida Auken og en lang række andre folketingspolitikere skabte Noah Rosanes et værk, hvor politikernes stemmer var bearbejdet digitalt til ukendelighed. På den måde fremstod deres politiske tanker og visioner adskilte fra den enkeltes stemme, og lytteren blev tvunget til at lytte med ørerne frem for øjnene.
Tilbage i 2016 gennemførte Noah Rosanes forløberen for UNIFY, hvor han låste sig inde i sit studie i en uge og fik besøg af en lang række musikere, som han indspillede med.
Det er erfaringer fra alle disse projekter, der nu tager form i UNIFY.
FAKTA - UNIFY KONCEPT
Producer og musiker Noah Rosanes låste sig inde i et mobilt glasstudie 24 timer i døgnet under hele Roskilde festival 2022.
Derindefra skabte han et album i samspil med 22 specielt udvalgte musikere, der havde spillet på festivalen.
Målet med projektet UNIFY var at skabe et fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet, og mange forskellige slags musikere satte deres fingeraftryk på det fælles musikalske værk.
Publikum kunne følge og præge processen uden for glasstudiet på festivalpladsen.
Kontakter
Rasmus RosenørnMuseumsinspektør og ph.d.ROMU
Tlf:29 42 41 52rasmusr@romu.dkStine BlegvadRedaktørROMU
Kommunikation, presse, sociale medier
Billeder



Links
Information om ROMU
ROMU har ansvaret for daglig ledelse og drift af Fondsorganisationen bag kulturarven ved Roskilde Domkirke og står overordnet for realiseringen af Verdensarvscentret.
ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.
Følg pressemeddelelser fra ROMU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ROMU
Roskilde Domkirke Verdensarvscentret og Kongernes Samling i stort samarbejde30.3.2023 08:02:00 CEST | Pressemeddelelse
En netop indgået samarbejdsaftale sikrer, at Kongernes Samling skal være med i udviklingen af det kommende Roskilde Domkirke Verdensarvscenter. Bestyrelsesformand for fonden bag centret, Morten Langager, betragter partnerskabet som en blåstempling af visionerne og ser store muligheder for at skabe en helt unik besøgsoplevelse.
Tril dem, farv dem, find dem, spis dem!24.3.2023 08:15:00 CET | Pressemeddelelse
I Lützhøfts Købmandsgård kan du i år prøve kræfter med mange af påskens gamle æg-traditioner. Du kan trille dem, farve dem med naturens egne farver eller gå skattejagt efter dem i den gamle gårds kringelkroge. Der er som altid gratis adgang.
Hyggelig påske på Lejre Museum og Tadre Mølle24.3.2023 08:15:00 CET | Pressemeddelelse
Påskeferien byder på herlige muligheder for påskesjov i Gl. Lejre og omegn. På både Lejre Museum og Tadre Mølle byder ROMU i samarbejde med frivillige på sjove påskeaktiviteter for hele familien – alt sammen i historiske omgivelser.
Påsken rundt på 60 minutter - hyggelig påskesjov i historiske omgivelser24.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
I påskeferien kan hele familien tage på besøg i fortidens syv påskedage og prøve kræfter med deres mange udfordringer og opgaver. I hverdagene op mod påske inviterer Færgegården nemlig til det sjove løb: ”Påsken rundt på 60 minutter”, og alle kan være med.
Fra æblerov til rovmord: Foredrag afdækker Venslevrøvernes vilde historie20.3.2023 10:30:11 CET | Pressemeddelelse
I 30 år fik en hel landsby lov til at gå under radaren, mens de snød, stjal og til sidst endte med at dræbe en familie. Mordet fik Venslevs forbrydersyndikat til at kollapse, og i alt 43 mennesker fra den lille by blev dømt for alt fra tyveri til mord. Journalist og forfatter Søren Møgelvang Nielsen opruller historien om Venslevrøverne til et foredrag på Egedal Rådhus.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum