En ganske særlig hushandel ud af 3600 i april: Lundetoften 29 - et billede på en vending

Del

April var en blandet måned for boligmarkedet :: Lejligheder og sommerhuse bytter plads på skammelen – historisk forskel og stor interesse for sommerhusene. Men salget af lejlighederne gør nu comeback, viser de nyeste tal i maj fra Boligsiden

D. 22. april underskrev familien købsaftalen på villaen. En af 3600 danske villahandler i april – men Lundetoften 29 i Viby nær Roskilde er ikke en hvilken som helst hushandel.

Samme købere sprang nemlig fra en købsaftalen tilbage d. 18. marts, da coronakrisen buldrede frem og Danmark lukkede ned. Det betød, at de måtte betale 1 % i godtgørelse til sælger.

”En måned senere kom familien så tilbage og købte det selvsamme hus. De havde tænkt over tingene, og nu skulle de videre med deres liv efter halvandet år på boligjagt, ” fortæller Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Sælger godskrev de 1 % i købsprisen og gav et lille ekstra afslag. Historien endte med begge parters tilfredshed og lettelse.

”Handlen er et godt billede på, hvordan situationen i Danmark har lysnet, og at det er gået langt bedre med boligmarkedet end frygtet i ugerne lige efter nedlukningen, ” siger Michael Dalsager.

April er samlet set en blandet måned – med lige dele usikkerhed og begyndende fremgang, der kun er blevet stærkere inde i maj, fremhæver Home.

Siden midten af april har det samlede boligsalg i Danmark uge for uge ligget højere end ugen før – bortset fra en enkelt uge. Og salget har ligget højere end gennemsnittet for de seneste fem år.

Uge 20, sidste uge, er en milepæl i coronakrisen. Her lå antallet af handler inden for hver enkelt boligtype, villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse, for første gang siden coronakrisen nemlig over salget i samme uge sidste år.

”Salget i uge 20 er 38 % over. Selv salget af ejerlejlighederne, som har været hårdest ramt med omtrent en halvering i flere uger, er nu i et lille plus på 4 %, ” siger Michael Dalsager.

Salget af ejerlejligheder er i uge 20 kommet sig så meget, at tidligere års niveau er nået i Aarhus, og aktiviteten er næsten på ’normalen’ igen også i København, viser ugetallene fra Boligsiden.

”Den fortsatte genåbning, der synligt sætter præg på bybilledet, er et klart plus for lejlighederne. Det samme er de fortsat lave renter, ” siger talspersonen fra Home.

Men ’historien’ på boligmarkedet lige nu er uden tvivl sommerhusene. Salget i uge 20 var 166 % højere end i uge 20 2019.

Sommerhusene skriver faktisk en slags historie i april med 1291 handler mod 1085 ejerlejligheder.

”Det er meget usædvanligt, at der er solgt flere sommerhuse end ejerlejligheder. Det er ikke set før, så længe bagud vi har tal, ” siger han.

Selv om det går frem med salget af ejerlejligheder, er forskellen mellem de to boliger blevet endnu større i maj, viser ugetallene. For sommerhussalget er bare steget endnu mere.

”I uge 20 er der solgt hele 40 % flere sommerhuse end ejerlejligheder. Corona har ganske enkelt udløst et hidtil uset sommerhus-boom, ” siger Michael Dalsager.

Sommerhus-salget har været stigende de senere år, hvor dansk økonomi har blomstret, friværdierne er vokset og renten har været meget lav – sammen med fokus på familieliv, tryghed/nærhed og en øget klimabevidsthed hos danskerne.

”Sommerhuset var allerede mere populært end set i mange år. Nu har corona sendt interessen op i de allerøverste luftlag, ” siger Homes talsperson.

Homes sommerhus-mæglere oplever, at der er sket en stigning i yngre købere, eks. børnefamilier der er i 30-40’erne, så gennemsnitsalderen på den typiske sommerhuskøber er faldet. Særligt er der en del, der ønsker at kombinere lejligheden i byen med et sommerhus.

Boligmarkedet er trods den nuværende fremgang ikke udenfor krisens rækkevidde, og spring i ledigheden, krise i økonomien og sygdomstal kan skabe fornyet usikkerhed i bolighandlerne, fremhæver Home.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Download
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum