Transportministeriet

En femtedel af bilisterne holder sig fortsat hjemme

Del

Et år efter første nedlukning af landet står vi midt i en gradvis genåbning af samfundet. Trafiktallene viser, at der er væsentlig flere på vejene og i den kollektive trafik i forhold til marts 2020, men flere tager bilen, når de skal frem, og mange holder sig fortsat hjemme.

I marts 2020 blev mere end halvdelen af personbilerne hjemme i indkørslen, efter landet blev lukket ned. Der var cirka 56 procent færre personbiler på vejene umiddelbart efter første nedlukning sammenlignet med et tilsvarende uge i 2019.

I uge 11 i 2021 var der cirka 19 procent færre personbilister på vejene i forhold til en normal uge i marts 2019.

- Det seneste år er vi heldigvis blevet meget klogere på, hvordan vi skal håndtere coronapandemien. Vi ser alle frem til en yderligere genåbning, og at vi kan tage et skridt mod en mere almindelig hverdag. Det vil naturligt også betyde flere biler på vejene og et større pres på den kollektive trafik. Men coronaen er her stadig, og derfor vil jeg igen opfordre til, at alle husker at holde god afstand, og hvis det er muligt, så rejs uden for myldretiden og tag cyklen eller gå på de kortere ture, siger transportminister Benny Engelbrecht.

I uge 11 i marts 2021 var aktiviteten med Rejsekort cirka 50 procent under niveauet for en tilsvarende uge i 2019. Sidste år lige efter første nedlukning lå rejsekortaktivteten cirka 84 procent under niveauet for en tilsvarende uge året før.

Der er desuden fortsat meget færre togrejsende over Storebælt. Cirka 60 procent færre tog toget på tværs af bæltet i uge 11 i forhold til en tilsvarende uge i 2019. I marts 2020 var der cirka 80 procent færre togrejsende over bæltet i forhold til en tilsvarende periode i 2019.

Fakta

Trafiktallene sammenlignes nu ikke længere kun med 2020, da det nu er mere end et år siden, første nedlukning i marts 2020 trådte i kraft. For at få et retvisende billede af, om der er færre rejser, sammenlignes der nu også med en lignede periode i 2019.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum