Næstved Kommune

En anderledes fejring af Flagdagen for Danmarks Veteraner

Del

På grund af corona-situationen har det været nødvendigt at tænke i nye baner, da man skulle planlægge årets fejringen af Flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september. For første gang bliver flagdagsfejringen samlet et sted og som noget nyt holdes der en udendørs feltgudstjeneste.

Foto: Christian Jensen
Foto: Christian Jensen

Hvert år æres de, og resten af landets veteraner, ved Flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september. Flagdagen blev stiftet som en national flagdag i 2009 og er siden blevet markeret hvert år i Næstved Kommune. 

- Jeg glæder mig til endnu en gang at være med til Flagdagen for Danmarks udsendte. I Næstved Kommune bor der ca. 820 veteraner, som har været udsendt for Danmark for enten Forsvaret, Politiet, Beredskabsstyrelsen eller Sundhedsvæsnet. Så det er rigtig mange af vores borgere, der har gjort en særlig indsats for hele verden, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Normalt ville Flagdagens program bestå af et besøg hos borgmesteren i Byrådssalen, en kransnedlæggelse ved Grønnegade Kaserne og en gudstjeneste i Sct. Mortens Kirke. Og langt hen ad vejen kommer årets Flagdag da også til at følge samme opskrift. Og så alligevel ikke.

- Vi har været nødt til at tænke i nye baner på grund af corona-situationen. Men vi har valgt at se på det som en mulighed. For første gang afholder vi hele flagdagen samlet et sted og vi holder en feltgudstjeneste. Det tror vi bliver rigtig godt, siger Anders D. Henriksen, formand for Sydsjællandske Soldaterforeninger.

Byrådssalen er skiftet ud med Musikstalden og årets gudstjeneste bliver holdt under åben himmel ved Grønnegade Kulturcenter. Alt sammen for at sikre god afstand og masser af plads, så det er sundt og sikkert for alle at deltage.

Lørdag den 5. september inviterer borgmester Carsten Rasmussen og Sydsjællandske Soldaterforeninger til højtideligholdelse af flagdagen. Dagen starter kl. 10.00 i Musikstalden, hvor borgmesteren inviterer til sammenkomst for soldater, veteraner og pårørende. Herefter er der parade med de lokale veteranforeningers faner og kransenedlæggelse ved Stenen akkompagneret af Sjællandske Musikkorps. Kl. 11.15 er det tid til en feltgudstjeneste med præst Jesper Svendsen, der selv har været udsendt som feltpræst.

I missionsområderne er feltpræsten, udover at være ansvarlig for gudstjenester, en vigtig del af livet i lejren, hvor han både fungere som samtalepartner, sjælesørger og arrangør af forskellige sociale arrangementer. Jesper Svendsen forstår derfor om nogen, hvilken hverdag veteranerne har været udsendt til.

Efter feltgudstjenesten er Sydsjællandske Soldaterforeninger vært ved lidt smørrebrød m.m i Musikstalden kl. 12.00 for tilmeldte deltagere.

Arrangementet er for alle veteraner, soldater og pårørende og tilmelding er nødvendig gennem de Blå Baretters hjemmeside www.fns-naestved.dk.

Kontakter

Billeder

Foto: Christian Jensen
Foto: Christian Jensen
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Næstved er med i fælles udviklingsplan for turisme på Sjælland og øerne31.8.2020 14:46:06 CESTPressemeddelelse

I dag er en fælles udviklingsplan for Sjælland og øerne blevet offentliggjort. Næstved Kommune er en af de aktive parter i udviklingsarbejdet, som skal trække flere turister til Sjælland og øerne. Ambitionen er at øge turismeomsætningen med 2 mia. kr. frem mod 2025. Præsentationen fandt sted i de helt nye rammer på Holmegaard Værk, som netop er en stor turistdestination i Næstved Kommune.

Borgermøde: hvordan får vi flere til at bosætte sig i landområderne?12.8.2020 14:32:39 CESTPressemeddelelse

Hvordan kan vi få endnu flere medborgere til at bosætte sig i Næstved Kommunes skønne landområder? Og hvordan kan vi fastholde dem, der allerede bor her? Uanset om du har gode ideer og forslag til ovenstående spørgsmål, eller bare vil være med på en lytter, er du meget velkommen, når Landdistriktsudvalget I Næstved Kommune inviterer til borgermøde den 24. august i Centergården i Hyllinge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum