Næstved Kommune

En anderledes fejring af Flagdagen for Danmarks Veteraner

Del

På grund af corona-situationen har det været nødvendigt at tænke i nye baner, da man skulle planlægge årets fejringen af Flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september. For første gang bliver flagdagsfejringen samlet et sted og som noget nyt holdes der en udendørs feltgudstjeneste.

Foto: Christian Jensen
Foto: Christian Jensen

Hvert år æres de, og resten af landets veteraner, ved Flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september. Flagdagen blev stiftet som en national flagdag i 2009 og er siden blevet markeret hvert år i Næstved Kommune. 

- Jeg glæder mig til endnu en gang at være med til Flagdagen for Danmarks udsendte. I Næstved Kommune bor der ca. 820 veteraner, som har været udsendt for Danmark for enten Forsvaret, Politiet, Beredskabsstyrelsen eller Sundhedsvæsnet. Så det er rigtig mange af vores borgere, der har gjort en særlig indsats for hele verden, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Normalt ville Flagdagens program bestå af et besøg hos borgmesteren i Byrådssalen, en kransnedlæggelse ved Grønnegade Kaserne og en gudstjeneste i Sct. Mortens Kirke. Og langt hen ad vejen kommer årets Flagdag da også til at følge samme opskrift. Og så alligevel ikke.

- Vi har været nødt til at tænke i nye baner på grund af corona-situationen. Men vi har valgt at se på det som en mulighed. For første gang afholder vi hele flagdagen samlet et sted og vi holder en feltgudstjeneste. Det tror vi bliver rigtig godt, siger Anders D. Henriksen, formand for Sydsjællandske Soldaterforeninger.

Byrådssalen er skiftet ud med Musikstalden og årets gudstjeneste bliver holdt under åben himmel ved Grønnegade Kulturcenter. Alt sammen for at sikre god afstand og masser af plads, så det er sundt og sikkert for alle at deltage.

Lørdag den 5. september inviterer borgmester Carsten Rasmussen og Sydsjællandske Soldaterforeninger til højtideligholdelse af flagdagen. Dagen starter kl. 10.00 i Musikstalden, hvor borgmesteren inviterer til sammenkomst for soldater, veteraner og pårørende. Herefter er der parade med de lokale veteranforeningers faner og kransenedlæggelse ved Stenen akkompagneret af Sjællandske Musikkorps. Kl. 11.15 er det tid til en feltgudstjeneste med præst Jesper Svendsen, der selv har været udsendt som feltpræst.

I missionsområderne er feltpræsten, udover at være ansvarlig for gudstjenester, en vigtig del af livet i lejren, hvor han både fungere som samtalepartner, sjælesørger og arrangør af forskellige sociale arrangementer. Jesper Svendsen forstår derfor om nogen, hvilken hverdag veteranerne har været udsendt til.

Efter feltgudstjenesten er Sydsjællandske Soldaterforeninger vært ved lidt smørrebrød m.m i Musikstalden kl. 12.00 for tilmeldte deltagere.

Arrangementet er for alle veteraner, soldater og pårørende og tilmelding er nødvendig gennem de Blå Baretters hjemmeside www.fns-naestved.dk.

Kontakter

Billeder

Foto: Christian Jensen
Foto: Christian Jensen
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Sprogcenter med tæt forbindelse til virksomheder8.1.2021 17:33:49 CETPressemeddelelse

Udlændinge i Næstved som lærer dansk har siden 1. januar 2021 været elever på Sprogcenter Næstved. Kommune har nemlig hjemtaget driften af sprogcentret, som dog stadig har adresse på Kasernevej 20 og samme medarbejdere. En af de helt store fordele ved hjemtagelsen er, at det nu bliver muligt at knytte virksomheder og kursister tættere sammen kva Center for Arbejdsmarkeds relationer. Det kan fx betyde, at efterspørges der medarbejder i én branche, ja så kan man tilrettelægge en del af undervisningen, så man øver det pågældende fagsprog.

Babysut, der måler temperatur, klar til online landsfinale i opfinderkonkurrencen Edison18.11.2020 21:18:53 CETPressemeddelelse

66 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved sidder klar til at præsentere deres nytænkende ideer til en bedre hverdag i fremtiden. I alt 15 grupper får chancen for at møde dommere ved Danish Entreprenurship Festival, som i år foregår virtuelt torsdag 19. november. Ideerne spænder bredt, og det bliver spændende at se, om det bliver vindmøllerne med solceller, eller pantsystemet til poser, der giver babysutten kamp til stregen i kapløbet om årets bedste idé.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum