Syddansk Universitet

En af USA’s anerkendte fotoredaktører besøger SDU

Del

Alice Gabriner har de seneste årtier haft afgørende indflydelse på vores syn på amerikansk politik og krigene i verden som først mangeårig fotoredaktør på Time Magazine og siden del af fototemaet i Barack Obamas administration. Torsdag taler hun på Syddansk Universitet i Odense.

SDU og Center for Amerikanske Studier får fint besøg på torsdag 1. november, når mangeårig fotoredaktør på Time Magazine, Alice Gabriner, gæster universitetet i Odense og holder foredraget ”Photo Editing War and Politics in the Digital Era”.

Og Alice Gabriner ved præcis, hvad hun taler om, når det gælder store temaer som politik, krig og billedernes magt til at forme vores forståelse af de største begivenheder i verden. Hun har i årtier stået midt i begivenhedernes centrum som fotoredaktør på det anerkendte amerikanske magasin Time Magazine fra 1999-2009 og igen fra 2014-2017.

I sine 10 år på Time ledede hun fotoafdelingen under valget i 2008-2009 og indsættelsen af præsident Barack Obama. Hun havde ansvaret for bladets prisvindende dækning af Irak-krigen, og hun arbejdede med Time’s hold af fotografer under det kontroversielle præsidentvalg i 2000 – heriblandt Christopher Morris, hvis anerkendte dækning af præsident George W. Bush resulterede i to fotobøger.

I de første to år af Barack Obamas præsidentperiode var hun desuden assisterende cheffotograf i Det Hvide Hus.

Indsigt i verden, vi ellers ikke ser

Og da Alice Gabriner vendte tilbage til Time Magazine efter bl.a. årene i Det Hvide Hus, sagde hun følgende om det ansvar og den betydning, som fotografer og fotografiet har i vores stærkt visuelle og digitale verden:

- Fotografer har evnen til at forme vores forståelse af begivenheder, men en overmætning af billeder kan have den modsatte effekt, nemlig at folk tuner ud og vender sig væk. I dette klima af visuel overbelastning, tror jeg på, at det er virkelig vigtigt at vise et anderledes perspektiv og præsentere en unik stemme, der tilbyder en ny og anderledes indsigt i en verden, vi ellers ikke ville få øje på.

Derudover har Gabriner de seneste år været fotoredaktør på Time’s årelange multimedieprojekt ”Finding Home”, der modtog topprisen ved 2018 World Photo contest for Innovative Storytelling samt blev nomineret til en Emmy i 2018 i kategorien ”Outstanding New Approaches Documentary”.

Alice Gabriner gæster SDU og Center for Amerikanske Studier som The 2018 Honora Rankine-Galloway Lecture og holder sit foredrag 1. november 2018 fra kl. 12.15 i O 100 på SDU i Odense. Hun er i Danmark i nogle dage i forbindelse med besøget og stiller gerne op til interviews.

Kontakter

Har du brug for yderligere oplysninger om Alice Gabriners besøg eller interviewforespørgsler, så kontakt gerne:

Lektor Thomas Ærvold Bjerre fra Center for Amerikanske Studier, som arrangerer foredraget:
th.bjerre@sdu.dk, Telefon: 65503120

Kommunikationsmedarbejder Susan Grønbech Kongpetsak ved Det Humanistiske Fakultet på SDU:
suko@sdu.dk, Telefon: 65509137 Mobiltelefon: 93507252

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

EU igangsætter sin største indsats nogensinde for bedre at beskytte forbrugere og miljøet mod hormonforstyrrende stoffer19.2.2019 09:37:53Pressemeddelelse

Under forskningsprogrammet Horizon 2020 har EU givet cirka 375 millioner kroner til otte europæiske projekter, herunder et internationalt projekt koordineret af en forskningsgruppe fra Syddansk Universitet (SDU). Projektet ledes af biolog Henrik Holbech og skal forske i bedre testmetoder til at identificere hormonforstyrrende stoffer, der kan findes i alt fra legetøj og fødevareemballage til industrikemikalier. Målet er, at man får en bedre beskyttelse af forbrugere og miljø, fordi de nuværende testmetoder er mangelfulde og derfor ikke beskytter os tilstrækkeligt.

Ingen sanktion for billeder af nøgne mænd på SDU1.2.2019 10:20:37Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen krop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. Weekendavisen gengiver i sin artikel to modelbilleder af mænd, “der ikke er meget mere afklædt end en svømmer ved OL”, men som skulle have givet anledning til påtalen. Den studentermedhjælp, som ifølge artiklen blev eksponeret for billederne fortæller, at medarbejderne på SDU generelt bruger deres udleverede IT-udstyr til private formål. - Jeg har aldrig set de billeder, som er i Weekendavisens artikel i dag. Og generelt: Jeg bliver ikke provokeret af billeder af nøgne mænd. Vi ser fra tid til anden indhold af privat karakter i forbindelse med det supportarbejde vi udfører. Normalt påvirker de ting jeg ser mig ikke, og der skal meget til, før jeg føler det går over grænsen. Jørgen Schou, sekretariatschef på SDU: -Jeg har aldrig set de billeder,

Ingen sanktion for bar overkrop1.2.2019 06:19:14Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. SDU’s rektor Henrik Dam har på grund af tavshedspligt ikke mulighed for at udtale sig om personalesager, men han oplyser, at SDU aldrig har givet en tjenstlig sanktion for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop. -I min optik ville det være bizart at anse bare maver, blotlagte skuldre eller blottede knæ for nøgenbilleder, der kan danne grundlag for en påtale, advarsel eller afskedigelse.

Flere kvinder i forskning18.1.2019 10:48:57Pressemeddelelse

Danske og europæiske universiteter har i stigende grad fokus på at sikre større diversitet blandt dem der vælger forskervejen. Syddansk Universitets Gender Equality Team, der arbejder med ligestilling på universitetet, har således netop hjemtaget en bevilling på 22 millioner kroner fra EU til et projekt, der de næste fire år skal implementere ligestillingshandlingsplaner på SDU og 8 andre europæiske universiteter. Som koordinator står SDU i spidsen for projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum