Det Kongelige Teater

En 11 cm lang tumor, besættere og Ejersbo

Del

I hele oktober og november sætter Gyldendal og Det Kongelige Teater fokus på nogle af de mest aktuelle og dagsordensættende forfattere i Danmark. Til vores Ordsaloner i Skuespilhusets foyer kan publikum komme helt tæt på, når forfatterne, moderatorer og skuespillere åbner op om skrivekunstens sårbarhed og nærhed, og fortæller om tilblivelsen af deres seneste værk.

Anmelder, digter og forfatter Klaus Lynggaard har levet hele sit liv som en ægte rockmusiker. En udødelig narkotikaelsker med en skrivende finger på pulsen, men en dag opdager han en 11 centimeter lang tumor i den ene lunge. Hør Klaus fortælle om sygdomsforløbet, og om hvordan han genfandt sig selv herigennem. Eller mød Rune-Skyum Nielsen, forfatteren bag Jakob var her; en biografi om afdøde Jakob Ejersbo, der printede sig ind i danskernes bevidsthed med bogen Nordkraft. Rune har interviewet Jakobs nærmeste, og beretter herigennem om den rodløse dreng fra Nordjylland, der døde netop som han kunne se sit livsværk fuldendt.

Herudover kan man dykke ned i poesiens univers, og høre Naja Marie Aidt og Mette Moestrup fortælle om digtsamlingen OMINA. En samling af stærke og dunkle varselsdigte. Og til sæsonens sidste ordsalon kan publikum møde den kritikerroste og debatsøgende forfatter Peter Øvig Knudsen, det netop nu er aktuel med en dramatisk beretning om 80’ernes største ungdomsbevægelse – besætterne.

Ordsalonerne er gratis og foregår tirsdage kl. 17 i Skuespilhusets foyer. Hver Ordsalon vil være styret af en moderator, og Det Kongelige Teaters skuespillere vil læse op fra værkerne.

Læs mere på http://kglteater.dk/andreoplevelser

Program:

Ordsalon med Klaus Lynggard v. oplæsning af Rasmus Fruergaard, 4. okt.
Ordsalon med Naja Marie Aid og Mette Mostrup, 11. okt.
Ordsalon med Rune Skyum-Nielsen v. oplæsning af Peter Christoffersen, 25. okt.
Ordsalon med Iben Mondrup v. oplæsning af Marie Dalsgaard, 1. nov.
Ordsalon med Kaspar Rostrup, 8. nov.
Ordsalon med Anders Løgstrup Bjerg v. oplæsning af Thue Ersted Rasmussen, 15. nov.
Ordsalon med Peter Øvig Knudsen v. oplæsning af Lila Nobel, 22. nov.

Åben foyer og Ordsalonerne er støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond.

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Dobbelt guld og en sølvmedalje for Balletfestivalen: Have Kommunikation og Det Kongelige Teater modtager fornem international hæder17.8.2018 11:14pressemeddelelse

Vinderne af de eftertragtede Stevie Awards, også kendt som The International Business Awards, er netop blevet offentliggjort. Have Kommunikation har sammen med Det Kongelige Teater vundet tre priser – alle sammen for den stort anlagte Balletfestival 2018, der fandt sted i juni, og som i månederne op til fik alt fra bryggeriarbejdere til superligaspillere til at danse ballet.

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum