Vækstfonden

eloomi får millioninvestering fra VF Venture

Del

På to år er danske eloomi kommet ud til virksomheder på fem kontinenter med deres unikke learning og performance management platform. Ny investering fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, skal skalere den internationale strategi.

VF Venture skyder en større millioninvestering i learning og performance management platformen eloomi, der er i kraftig vækst.

eloomi har udviklet en platform til virksomheder, der kobler deres kurser og træning med medarbejdernes udvikling. En service, der skaber en helt ny tilgang til den gængse medarbejderudvikling, fordi virksomheden får data til at følge medarbejderen og øger både motivation og resultater.

Platformen har været global fra starten

Fra dag ét har eloomi været en international virksomhed. I stedet for kun at starte på hjemmemarkedet for derfra at ekspandere til udvalgte markeder, som mange gør, har eloomi haft en helt anden strategi. De er ikke gået efter et marked, men efter en global målgruppe – der typisk er de mellemstore virksomheder.

”Vores indstilling har været, at vi på nye markeder tester af, hvilke virksomheder og brancher i målgruppen, der viser interesse, og så arbejder vi med dem. Vores produkt kan ses som en nytænkning af det traditionelle LMS (Learning Management System). Det passer ind på alle markeder og til alle brancher. Det er et spørgsmål om at flytte mennesker med hensyn til kompetencer og resultater, og den opgave har man, uanset om vi taler detailbranchen eller finanssektoren. Det er det samme, der skal til for at udvikle og flytte mennesker,” siger Claus Johansen, som er CEO og en af stifterne af eloomi.

Software som en service (SaaS) appellerer til større og modne markeder, hvor kunden får adgang til værktøjet med det samme. Man skal ikke købe et nyt og dyrt projekt eller gennem tunge installationer og lange implementeringer, men blot oprette sig, og så er man i gang.

Fordi eloomi har udviklet et minimalistisk og globalt genkendeligt design og en platform, der ikke er udviklet for systemets skyld men for mennesker, behøver platformen ikke tilpasses hvert enkelt marked.

”Som brugere er vi enormt kræsne i forhold til hvilken software, vi gider bruge. Det skal være super simpelt, og det du ser skal engagere dig; det gælder både privat og professionelt. Derfor har det været helt afgørende for os at skabe en platform, som både er indbydende, enkel og overskuelig at bruge. Et vigtigt succeskriterium for virksomhederne er jo, at deres brugere synes, at platformen i sig selv er en fed oplevelse at bruge. Og det er vi lykkedes med, når flere end 100 virksomheder og 250.000 ansatte fra forskellige virksomhedskulturer fra Asien til Europa og USA, Mellemamerika og Australien har lyst til at bruge vores værktøj,” siger Claus Johansen.

Tre gange så store om et år

Venturekapitalen fra VF Venture skal bruges til at sætte turbo på internationaliseringen. Selvom softwaren indtil videre fint har kunnet sælges til hele verden fra Danmark, kræver nogle markeder en lokal kontakt. Derfor har eloomi bl.a. etableret et kontor i England, så de har en lokal tilgang på det britiske marked.

Ifølge Claus Johansen er virksomhedens ambition at være tre gange så stor om et år, og det kan de nå, fordi de har ramt den rette strategi. Den betragtning bakker VF Venture op om.

”Vi ser nogle spændende trends i markedet, som gør, at vi virkelig tror på eloomi’s potentiale. Og det som eloomi har skabt på så kort tid er uhørt unikt. Konkurrencen om de bedste medarbejdere er stigende, og flere virksomheder bliver opmærksomme på vigtigheden af kontinuerlig læring for at opkvalificere og fastholde deres ansatte, og ikke mindst få nogle værktøjer der er brugbare og giver øgede resultater – både for den enkelte og for virksomhederne. Og i takt med at kurser i stigende grad gennemføres online, er der opstået et behov for learning management systemer, der kan hjælpe selskaber med at administrere dette, og forankre dette i konkrete resultater,” siger Jacob Bratting Pedersen, der er partner i VF Venture.

”Investeringen fra VF Venture skal primært bruges til at udbygge den internationale salgsstyrke, og vi arbejder p.t. sammen med management teamet på at finde og tiltrække de bedste talenter indenfor inside enterprise sales til eloomi,” fortsætter Jacob Bratting Pedersen.

eloomi valgte bevidst VF Venture for at få en stærk lokal forankring.

”Flere udenlandske fonde har gerne villet være med på rejsen, men vi tror på, at vi vil stå langt stærkere overfor de store internationale aktører, hvis vi allerede har de store danske fonde i ryggen. Danmark og København er et godt signal på den globale scene, og vi har derved bevist at vores hjemlige aktører tror på os,” siger Claus Johansen.

Om eloomi

eloomi blev stiftet i 2015. I dag har eloomi 20 ansatte på hovedkontoret i Søborg.
eloomi har B2B-kunder på fem kontinenter: Europa, Afrika, Asien, Nordamerika og Australien. Platformen har over 250.000 brugere og oplever en +10 procent månedlig vækst.
eloomi har udviklet software til styring af medarbejderes uddannelse og performance. I stedet for at købe programmet abonnerer virksomheder på eloomi.
Platformen er skabt sådan, at den ikke skal tilpasses til de forskellige markeder eller brancher. Virksomhederne kan selv tilpasse den.

Om VF Venture, Vækstfonden

VF Venture er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, som på markedsvilkår investerer i form af egenkapital i danske virksomheder med track record og i unge, innovative danske virksomheder med ambitioner om at vokse ud over landets grænser. Teamet investerer årligt i fem-ti virksomheder, og den aktive portefølje omfatter over 30 selskaber.

Nøgleord

Kontakter

Linea Søgaard-Lidell
Senior kommunikationsrådgiver
22 13 58 55 / lsl@vf.dk

Billeder

Download
Claus Johansen
Claus Johansen
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond. Vi er en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Loven om Vækstfonden siger, at fonden skal fremme vækst og fornyelse i små og mellemstore virksomheder for på den måde at opnå større samfundsøkonomisk afkast. Vi medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. De virksomheder vi har medfinansieret siden 1992 havde i 2017 tilsammen mere end 63.500 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Fordobling af kapital i business angel matching fonden European Angel Fund Denmark (EAF DK): 800 mio. kr. til investering i danske virksomheder3.10.2018 10:37Pressemeddelelse

Investor Torben Frigaard Rasmussen har som en af fire engle indgået samarbejdsaftale med business angel matching fonden, som Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond står bag. Nu fordobler Vækstfonden sit engagement i fonden, og dermed kan danske startup- og vækstvirksomheder se frem til samlet 800 mio. kr. i investeringer via samarbejdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum