Team Danmark

Eliteidrætten skal ikke misbruges i Putins navn

Del

Team Danmark er klar til at lave nye planer for de forbund, der ønsker at ændrer deres planer om at deltage i konkurrencer eller træningslejre i Rusland den kommende tid.

Eliteidrætten er et af de områder, som ofte nævnes som muligt pressionsmiddel over for Rusland. Team Danmark bakker fuldt og helhjertet op om, at eliteidrætten også skal tage et ansvar over for Ruslands uhyrlige invasion af Ukraine. For situationen kalder på handling - også fra dansk eliteidræts side, siger Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark.

”Vi har fuld respekt for forbundenes autonomi, men vi vil klart opfordre de forbund, som Team Danmark samarbejder med, til at finde andre løsninger end de planlagte aktiviteter, træningslejre eller konkurrencedeltagelser, de har i Rusland den kommende tid. Vi er klar til at finde andre muligheder end dem, vi tidligere har aftalt med forbundene. Vi kan kun bakke op om kulturministerens udmelding om, at invasionen af Ukraine bør have konsekvenser for Ruslands deltagelse i international eliteidræt. For det er afgørende, at atleter og eliteidrætten ikke misbruges i krigens navn,” siger Peter Fabrin.

Han forsætter:

”Eliteidræt skaber glæde, begejstring og fællesskab. Men eliteidrætten kan også misbruges, og det har vi set Ruslands præsident gøre alt for mange gange. Vi er helt bevidste om, at vi ikke er et stort våben i den stribe af sanktioner, der rammer Rusland lige nu. Men vi har alle brug for at markere en afstand til det, Rusland foretager sig i Ukraine. Kan eliteidrætten være med til at lægge tryk på Rusland, bør vi gøre det. Det fortjener Ukraine,” siger Peter Fabrin.

Kontakter

Billeder

Information om Team Danmark

Team Danmark
Team Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 25 00https://www.teamdanmark.dk/

TEAM DANMARK ARBEJDER FOR AT GIVE DANSKE ATLETER BEDST MULIGE RAMMER OG VILKÅR FOR, AT DE KAN UDLEVE DERES POTENTIALE OG PRÆSTERE PÅ HØJESTE INTERNATIONALE NIVEAU.

VI OPTIMERER HELE VEJEN RUNDT OM ATLETEN - BÅDE PÅ OG UDEN FOR BANEN.

Følg pressemeddelelser fra Team Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Team Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum